וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

יישאר בתפקיד: אביחי שטרן זכה בבחירות בקריית שמונה - והביס את המועמד של הליכוד

עודכן לאחרונה: 6.3.2025 / 13:00

שטרן ימשיך לקדנציה נוספת כראש העיר קריית שמונה. בסבב ההצבעה השני שנערך זכה שטרן ב-5,214 הצבעות, בעוד שיריבו, אלי זפרני זכה ב-4,092 קולות בלבד. בחודש שעבר, שטרן הגיש לממשלה "התראה לפני נקיטת הליכים" בנוגע לחזרת התושבים המפונים - ואיים כי יפנה לבג"ץ

אחרי הפסקת האש- משפחת חקק חוזרת לביתה בקריית שמונה/שי רגב

אביחי שטרן ימשיך לקדנציה נוספת כראש העיר קריית שמונה: בסבב ההצבעה השני שנערך זכה שטרן ב-5,214 הצבעות, בעוד שיריבו, אלי זפרני, המזוהה עם מפלגת הליכוד, זכה ב-4,092 קולות בלבד.

"קריית שמונה היא הבית של כולנו, ואני מתחייב להמשיך להוביל אותה קדימה, באחריות, ביושרה ובאהבה גדולה", הגיב שטרן לאחר זכייתו.

בחודש שעבר, שטרן הגיש לממשלה "התראה לפני נקיטת הליכים" בעקבות "חזרה מוקדמת אשר תפגע בתושבי העיר". במכתב שטרן הדגיש כי אם תאריך החזרה לעיר לא ישתנה מה-1 במרץ ל-1 ביולי, יפנה לבג"ץ לקבלת צו מניעה.

במכתב צוין כי ישנם פערים בבינוי, בעיקר במסגרות החינוך. "אין בעיר מבני חינוך ראויים לשימוש כלל. כל מבני החינוך סובלים מנזקים של ממש כתוצאה מפגיעות, עזובה ושימוש על ידי צה"ל שהותיר אותם במצב גרוע ביותר. החל שיפוץ של 15 גנים מתוך 39 בסך הכול, אף אחד מהגנים ששיפוצם החל אינו בשלבי סיום".

אביחי שטרן ראש עריית קריית שמונה בראיון לסופ"ש שלו 25 ביולי 2024. ראובן קסטרו
אביחי שטרן ראש עריית קריית שמונה בראיון לסופ"ש שלו 25 ביולי 2024/ראובן קסטרו

בנוסף, בעיר קיימת בעיה של כוח אדם בחינוך, בחלק מבתי הספר לא יהיו מספיק מורים ואנשי צוות לפתיחת הלימודים. בחלק מבתי הספר קיימים פחות מחצי מאנשי החינוך וההוראה שהיו לפני המלחמה. שטרן הדגיש כי ישנם פערים ברווחה ובמוסדות המקצועיים שאינם מתפקדים.

"שליש מהעובדות הסוציאליות בעירייה מפוזרות ברחבי הארץ והעירייה אינה יודעת כמה מהן יסכימו לחזור. כמו כן, חסרים בעיר פסיכולוגים חינוכיים ומטפלים רגשיים שיכולים לתת את המענה הנדרש לתלמידים החוזרים ומשפחותיהם".

שטרן עוד אמר כי: "נכון לרגע זה מדינת ישראל עוד לא הוכיחה שיש לה פתרונות למצוקות של רבים, ובעיקר לתלמידים שלנו שעברו בממוצע 5 מסגרות חינוך שונות בשנה האחרונה. הפנייה לבג''ץ כמובן לא תמנע מאיתנו להמשיך לעבוד למען העיר ולהכין אותה למען חזרת התושבים. אנו ממשיכים לעבוד למען היום בו תושבי העיר יצטרכו לחזור אליה".

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully