חיל האוויר ערך תרגיל אווירי משותף עם חיל האוויר האמריקני השבוע, כך הודיע צה"ל היום (חמישי). "התרגיל נועד לחזק ולשמר את שיתוף הפעולה רב השנים שבין החילות, תוך הרחבת הקישוריות ובניית יכולות משולבות למגוון תרחישים", מסרו בצבא. מטוסי F-35i ו-F-15i ישראליים ביצעו טיסה משותפת עם מפציץ אסטרטגי אמריקאי מסוג B52. במהלך הטיסה תרגלו את הקשר בין המבצעי בין הצבאות כדי לחזק את יכולת ההתמודדות עם איומים שונים. "שיתוף הפעולה בין צה"ל ופיקוד המרכז של צבא ארצות הברית משקף את הברית האסטרטגית והקשר ההדוק בין הצבאות, הנבנה ומתעצם ללא הרף", נמסר מצה"ל.
בפברואר פורסם ב"טלגרף" הבריטי שאיראן העלתה את הכוננות של מערכות ההגנה האווירית שלה סביב אתרי הגרעין על רקע חשש מתקפה של ישראל וארצות הברית. לפי שני מקורות ממשלתיים בכירים, הרפובליקה האסלאמית גם חיזקה את ההגנות סביב מתקני הגרעין ואתרי טילים מרכזיים, במסגרת העלאת הכוננות נפרסו סוללות מערכת הגנה אווירית במוקדים נוספים. גורמים רשמיים אמרו לטלגרף כי העלאת הכוננות הגיעה בתגובה לחששות הגוברים באיראן מפני פעולה צבאית משותפת אפשרית של ישראל וארצות הברית בעתיד הקרוב. עוד לפני כן פורסמו הערכות של המודיעין האמריקני לפיהן ישראל תנסה לתקוף אתרי גרעין מרכזיים באיראן במהלך השנה הקרובה.
תחקיר שפורסם השבוע בסוכנות הידיעות רויטרס הצביע על כך ששבעה "יועצים", כולם בעלי רקע צבאי וביטחוני עשיר ברוסיה, ביקרו מספר פעמים באיראן במהלך השנה האחרונה, ככל הנראה על מנת להתכונן לתקיפה ישראלית. מידע שהתקבל מקבוצת האקרים מתנגדי משטר מאיראן חשף את פרטי הדרכונים שלהם ואת פרטי כרטיסה הטיסה ששימשו את הצוות בביקורים ברפובליקה האסלאמית.