וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

בעקבות המהלך להדחת היועמ"שית: יזהר שי מסיר את תמיכתו ממתווה הפשרה שגיבש

עודכן לאחרונה: 5.3.2025 / 22:51

שי, שיזם יחד עם דדי שמחי את המתווה שגם כונה "מתווה סער-לוין" לשינוי הרכב הועדה לבחירת שופטים, הכריז על התנגדותו להצעה בפוסט ב-X. "להפסיק את החרם על נשיא ביהמ"ש העליון, לעצור את המתקפה על היועמ"שית ולחזור לממלכתיות ואחדות העם", כתב

השר לשעבר והאב בשכול יזהר שיש בריאיון לטל שלו בסופ"ש שלו/צילום סטילס: ראובן קסטרו

השר לשעבר יזהר שי הודיע הערב (רביעי) כי הוא מסיר את תמיכתו בתהליך החקיקה בנושא הוועדה למינוי שופטים. "אני קורא לשר המשפטים יריב לוין וליו"ר וועדת חוקה ח"כ שמחה רוטמן לעצור מייד את החקיקה הזו ולעצור גם כל חקיקה אחרת הנוגעת בחוקי יסוד או שיש לה משמעות מהותית לגבי מבנה הדמוקרטיה הישראלית", כתב בפוסט ברשת X.

"אני קורא לשר המשפטים ולחברי הקואליציה להפסיק מיידית את החרם על נשיא בית המשפט העליון, לעצור את המתקפה על היועצת המשפטית לממשלה וההשתלחויות הלא ראויות בשומרת הסף האמיצה הזו ולחזור לפסים של ממלכתיות ואחדות העם".

שי עומד יחד עם דדי שמחי מאחורי הצעת הפשרה, שכונתה גם מתווה סער-לוין, סביב החוק המגדיר את הוועדה למינוי שופטים בישראל. "לא הצלחנו לגשר בין הצדדים השונים של המפה הפוליטית בישראל", כתב שי.

השרים גדעון סער ויריב לוין הכריזו על המתווה בינואר האחרון. במסגרת המתווה, הוצע לשנות את הרכב הוועדה לבחירת שופטים, כך שיכלול שני שרים, שני חברי כנסת, שני עורכי דין ושלושה שופטים. עורכי הדין שיכהנו בוועדה יבחרו האחד על ידי הקואליציה והשני על ידי האופוזיציה, ויכהנו במקום שני עורכי דין מהלשכה, כפי שהיה נהוג עד כה. מינויי שופטים ייעשו אך ורק בהסכמה רחבה, ויידרש רוב מבין חברי הוועדה שיכלול שופט, נציג קואליציה ונציג אופוזיציה. בנוסף, על פי המתווה נציגי בית המשפט העליון לא יוכלו להטיל וטו על בחירת השופטים או על החלטות הוועדה. תיקונים אלו, על פי המתווה - ייכנסו לתוקפם במהלך הכנסת הבאה.

היועצת המשפטית לממשלה גלי בהרב-מיארה מסרה השבוע את התנגדותה להצעת החוק. "מתווה לוין-סער מטיל צל פוליטי כבד על מערכת השפיטה ופוגע במקצועיותה, בעצמאותה וביכולתה לבקר את השלטון. תוצאותיו הקשות של המתווה מחייבות שינויים מהותיים. היועצת הציעה לשר המשפטים תיקונים במתווה שיערכו בתהליך מקצועי סדור".

‏שר המשפטים יריב לוין הודיע הערב שהוא החל בהליך להדחת היועמ"שית. בנימוקי המהלך מאשים לוין את היועמ"שית בהרב מיארה: "תחת הנהגתה הפך מוסד היועץ המשפטי לממשלה לרשות פוליטית עריצה, לפרקים אלימה ודורסנית ממש. היועצת פועלת כזרועם הארוכה של מתנגדי הממשלה, ולא בוחלת באמצעים כדי לסכל את רצון הבוחר".

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully