הסכם הפסקת האש מורכב משלושה שלבים, סיימנו את השלב הראשון ועלינו להיכנס למו"מ מהיר בכדי לדון על השלב השני"
מקורות מצרים מסרו היום (ראשון) לעיתון הלונדוני "אל-ערבי אל-ג'דיד" כי ישנה הצעה מצרית המנסה לגשר על הפער בין הגישות של ישראל וחמאס ולהמשיך את הפסקת האש ברצועת עזה.
לפי הדיווח, ההצעה כוללת הארכה של שלב א' בשבועיים נוספים במקום שישה שבועות, כשבמהלכם ישוחררו שלושה חטופים חיים ושלושה חטופים חללים. לטענת המקורות, המשלחת הישראלית צפויה להגיעה בשעות הקרובות לקהיר כדי לדון בהצעה המצרית.
כמו כן, המקורות הדגישו כי מצרים דבקה בעמדתה לגבי נסיגה ישראלית מלאה מציר פילדלפי בתמורה לפרויקט ביטחוני של ארצות הברית על גבול עזה. עוד מסרו המקורות כי ההערכות מדברות על כך שישראל לא תפנה לחידוש הלחימה במהלך הימים הקרובים.
שר החוץ של מצרים, בדר עבד אל-עאטי, אמר במסיבת העיתונאים שקיים עם נציגת האיחוד האירופי לענייני המזרח-התיכון, דוברבקה שואיצ'ה, כי "אין תחליף ליישום מלא של ההסכם מצד כל הצדדים. הסכם הפסקת האש מורכב משלושה שלבים, סיימנו את השלב הראשון ועלינו להיכנס למשא ומתן מהיר כדי לדון על השלב השני".
לדבריו, "התוכנית המצרית לשיקום הרצועה מוכנה ותוצג בפסגת החירום הערבית ביום שלישי הקרוב, ולאחר שתאושר - תוצג בפני גורמים בין-לאומיים", והדגיש ש"אסור להשתמש בסיוע ההומניטרי כנשק לעונש קולקטיבי ולהרעבה".
מוקדם יותר, ראש הממשלה בנימין נתניהו, החליט כי החל מהבוקר תיפסק הכנסת הסיוע לרצועת עזה - כך הודיעה לשכתו. "עם תום שלב א' של עסקת החטופים, ולאור סרבנות החמאס לקבל את מתווה ויטקוף להמשך השיחות - שישראל הסכימה לו - ראש הממשלה נתניהו החליט כי החל מהבוקר תיפסק כל הכנסת הסחורות והאספקה לרצועת עזה", נכתב בהודעה מטעם לשכת ראש הממשלה.
"ישראל לא תאפשר הפסקת אש ללא שחרור חטופינו. אם החמאס ימשיך בסירובו, יהיו לכך השלכות נוספות", הוסיפו. גורמים ישראלים מעריכים שהסיוע ההומניטרי שהוכנס במהלך הפסקת האש ישמש את חמאס במשך חודשים רבים, עד כחצי שנה.