ראש הממשלה נתניהו יכנס הערב (שבת) דיון בנושא עסקת החטופים כדי להחליט באיזה צעדים לנקוט בתגובה לסירוב חמאס להאריך את השלב הראשון של העסקה, כך אמר בכיר ישראלי.
למה זה חשוב:
- הדיון יתקיים שעות ספורות לפני תום 42 ימי הפסקת האש של השלב הראשון בעסקה. לפי ההסכם כל עוד מתנהל מו"מ על השלב השני בעסקה הפסקת האש נמשכת, אולם כרגע לא מתקיים כל מו"מ כזה.
במוקד החדשות:
- ביום חמישי וביום שישי קיים צוות המו"מ הישראלי שיחות בקהיר עם המתווכים המצרים והקטארים. בכירים ישראלים וזרים אמרו כי בשיחות הללו לא הושגה כל התקדמות.
- חמאס דחה את ההצעות הישראליות להארכת השלב הראשון של ההסכם ב-42 יום ותמורת שחרור חטופים נוספים ואסירים פלסטינים נוספים ודורש ליישם את עסקת החטופים כלשונה. העסקה קובעת כי לאחר סיום השלב הראשון יש לנהל מו"מ ע השלב השני ועל הפסקת אש קבועה שמשמעותה סיום המלחמה.
- בכיר ישראלי אמר כי חמאס הבהיר למצרים וקטאר ודרכן לארה"ב כי כנותנות החסות לעסקת החטופים עליהם לוודא שישראל מיישמת אותה.
- "אנחנו במבוי סתום", אמר מקור זר שמעורה בפרטי השיחות בקהיר.
מאחורי הקלעים:
- ראש הממשלה נתניהו כינס אתמול התייעצות טלפונית ארוכה עם בכירי מערכת הביטחון ועם כמה שרים כדי לדון במצב המו"מ. בכיר ישראלי אמר כי לא התקבלו כל החלטות בהתייעצות למעט לקיים דיון המשך במוצאי שבת.
מה הלאה:
- בכיר ישראלי אמר כי במהלך הדיון אצל נתניהו יעלו אפשרויות לצעדים שישראל תנקוט החל מיום ראשון בתגובה לכך שהשלב הראשון בעסקה הסתיים.
- "הצעדים הללו יכולים לנוע בין איתות בדמות צמצום בסיוע ההומניטארי שנכנס לרצועה לבין חידוש המלחמה. צריך לקוות שהצעדים עליהם יוחלט לא יביאו לקריסת העסקה", אמר בכיר ישראלי.
למה לשם לב:
- בכירים בישראל וכן בקרב המתווכות סבורים כי רק ממשל טראמפ יכול להוציא את המו"מ מהמבוי הסתום בו הוא נמצא. אלא שבשלב זה המעורבות של האמריקנים מעטה יחסית.
- בכיר ישראלי אמר כי השליח האמריקני וויטקוף לא צפוי להגיע לאזור לפני יום חמישי.