וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

תקיפת הקשיש בכביש בהרצליה: הנאשם שוחרר ממעצר באיזוק - יהיה רשאי לצאת בשעות קבועות

עודכן לאחרונה: 27.2.2025 / 23:23

הפיקוח האלקטרוני שהיה על דניאל אורלב, החשוד בתקיפה האכזרית הוסר כי אין לחשוד דפוסים עברייניים או רקע פלילי. מטעמו נמסר כי חש מאויים ופעל להגנה עצמית. בית המשפט קבע כי הנאשם יישאר במעצר בית תחת פיקוח מלא למשך שישה חודשים

בווידאו:שוטרי משטרת גלילות עצרו בהרצליה חשוד בתקיפת קשיש בן 73 על רקע ויכוח שימוש בדרך/תיעוד ברשתות חברתיות לפי סעיף 27 לחוק זכויות יוצרים

בית משפט השלום בתל אביב הורה אתמול (רביעי) על הסרת הפיקוח האלקטרוני מעל דניאל אורלב, תושב כפר סבא בן 32, הנאשם בתקיפת הקשיש יעקב רותם, בן 73, בהרצליה. זאת לאחר חודש בו שהה בביתו תחת תנאים מגבילים. עם זאת, בית המשפט קבע כי אורלב ימשיך להיות נתון למעצר בית בפיקוח מלא, תוך אישור יציאה מביתו בשעות 09:00-11:00 ו-17:00-19:00 מדי יום.

על פי כתב האישום, התקיפה אירעה בעקבות עימות בכביש ברחוב דרך ירושלים בהרצליה. במהלך הוויכוח, אורלב חבט בקשיש באגרופים, גרם לו לחבלות בפניו, חנק אותו מאחור וניסה למשוך אותו לעבר רכבו. התוקף המשיך במעשיו תוך כדי ניסיונות של עוברי אורח להפריד ביניהם.

דניאל אורלב - הנאשם בתקיפת זקן בהרצליה. תיעוד ברשתות חברתיות לפי סעיף 27 א' לחוק זכויות יוצרים
"האירוע קרה מטעמי הגנה עצמית", דניאל אורלב החשוד בתקיפת קשיש/תיעוד ברשתות חברתיות לפי סעיף 27 א' לחוק זכויות יוצרים

אורלב טען כי האירוע קרה מטעמי הגנה עצמית, וכי פעל לאחר שרותם שלף לעברו מוט. עם זאת, החקירה העלתה כי הנאשם פעל באלימות מכוונת, ולא נמצאה הצדקה חוקית למעשיו. בית המשפט קבע כי הנאשם יישאר במעצר בית תחת פיקוח מלא למשך שישה חודשים, לאחר ששירות המבחן העריך כי לאורלב אין דפוסים עברייניים או רקע פלילי, מה שהוביל להחלטה להסיר את האיזוק האלקטרוני.

עורך הדין חן מאירי, המייצג את אורלב, ציין בדיון: "אנחנו מודים שקיימת מצוקה של אזיקים, והאפשרות שהוא יעזור לאחר יותר". מנגד, עורכת הדין אילנה איזיק, נציגת התביעה, התנגדה להקלות וציינה: "בית המשפט זוכר את כתב האישום החמור, את האלימות חסרת הרסן, התקף הזעם בו היה מצוי כאשר היכה את המתלונן פעם אחר פעם תוך כדי ניסיונות של עוברי אורח להפריד".

המשפט נגד אורלב נמשך, כאשר הצדדים נערכים להמשך הדיונים.

sheen-shitof

עוד בוואלה

הטיפול שמאריך את חייהם של חולי סרטן ריאה

בשיתוף העמותה הישראלית לסרטן ריאה

"הוא דפק לי שני בוקסים לתוך האוטו כשהייתי יושב", תיעוד התקיפה בהרצליה

בווידאו:שוטרי משטרת גלילות עצרו בהרצליה חשוד בתקיפת קשיש בן 73 על רקע ויכוח שימוש בדרך/תיעוד ברשתות חברתיות לפי סעיף 27 לחוק זכויות יוצרים

מוקדם יותר היום, בית המשפט התיר לפרסום את שמו של החשוד, דניאל אורלב, תושב כפר סבא בן 32. בין האישומים המיוחסים לאורלב: תקיפת זקן שגרמה לחבלה חמורה, חבלה במזיד ברכב ותקיפה במזיד.

יעקב רותם, הקשיש שהותקף שוחח עם וואלה ושחזר את רגעי התקיפה: "הוא דפק לי שני בוקסים לתוך האוטו כשהייתי יושב, ויש לי נבוט במכונית למקרים כאלה, כמו שאני רואה בטלוויזיה. רציתי להוציא אותו ולמנוע ממנו לתקוף אותי", תיאר רותם. "זה היה כשישבתי ברכב. הוא לקח את הנבוט מבעד לחלון, פגע בדופן הרכב, אבל לא קיבל שום מכה. הנבוט היה בידיים שלו, לא שלי, בסופו של דבר, הכל שקר".

רותם הוסיף כי התקיפה הותירה בו תחושות קשות: "לחשוב שאני צריך לצאת לכביש ולחזור הביתה בצורה כזאת - זה לא נשמע לי טוב", אמר. "פיזית זה עובר, אבל הנפש נפגעה לי מאוד. ההשפלה שאני נזרק לכביש היא הרגשה לא טובה".

ציין גם כי למרות התקיפה הקשה, הוא מרגיש אמפתיה כלפי התוקף: "כואב לי על הבחור הצעיר שהוגש נגדו כתב אישום. אני חושב שהוא לא חשב שיגיע למצב הזה. בלהט הדברים זה קרה לו. כואב לי ועצוב לי שהאריכו לו את המעצר. אני מאחל לו שיצא מזה בקלות ושיבין שכביש זה לא משחק".

עוד הוסיף, כי היה לו מזל שהאירוע לא הסתיים בצורה חמורה יותר: "אני מודה שיש לי מזל שזה לא כמו בסיפורים אחרים ושהוא לא הכניס לי סכין", אמר. "כשרואים את הדברים האלה, הכל מתגמד לעומת החיילים שלנו שנהרגים במלחמה".

לסיום, רותם סיכם: "יצאתי בנס ואני מקווה שהנפש שלי תאחה את הפצעים".

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    4
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully