שדה התעופה בבאטומי שנסגר בסוף השבוע חוזר בהדרגה לפעילות לאחר שהיום (רביעי) מזג האוויר בגאורגיה השתפר, ומאפשר להפעיל טיסות לשם ומשם - אך מבדיקת וואלה עולה כי בינתיים באופן חלקי.
טיסת ישראייר שתוכננה להמריא מבאטומי במוצאי שבת לא המריאה מכיוון שירד בשדה התעופה שלג כבד המצריך פעולה בטיחותית של הפשרת הקרח על כנפי המטוס, רוב הציוד בשדה התעופה היה תקול. טיסה של ישראייר שיצאה מישראל לבאטומי ביום שני, חזרה ארצה בעקבות מזג האוויר הקשה וסופת השלגים ביעד. הנוסעים שהיו אמורים לשוב ארצה פונו לבתי מלון והמתינו שם לעדכון.
ישראלים המתגוררים בעיר ובעלי עסקים שם גילו סולידריות עם תיירים ישראלים שנתקעו - וברשתות החברתיות הציעו סיוע בהסעות ולינה.
מאז, הכריז שדה התעופה על סגירת השדה בשל העובדה כי במקום ירד שלג כבד וכל הטיסות בשדה ואל השדה בוטלו. בעיר נתקעו מאות ישראלים וחברות התעופה הישראליות עוסקות היום בחילוצם. מחברת פספורטכארד נמסר כי: "הפוליסה של מבוטחי החברה אשר נמנע מהם לחזור לישראל עקב ביטול טיסתם, הוארכה ב-48 שעות ללא עלות".
הבוקר כבר המריאה טיסת חילוץ של ישראייר בשעה 09:00 ולהיום תוכננו עוד 3 טיסות. ישראייר מתכננת להוציא לפחות שתי טיסות מחר. אבל בשדה התעופה עדיין נרשמים איחורים כבדים בהמראות, וביטולים, גם של החברות הישראליות.
בחברת ישראייר מציינים כי על אף העובדה שמדובר בכוח עליון ובתנאי מזג אוויר חריגים שלא נראו בבאטומי זה עשרות שנים, הלינה ישראייר את הנוסעים בבתי מלון על חשבונה. עם זאת, ישראייר מדגישה כי "בטיחות הנוסעים עומדת לפני הכול ואין כל כוונה לקחת סיכונים מיותרים ולהמריא בתנאי מזג אוויר חריגים המלווים באירועי קיצון".
מחברת ארקיע נמסר לוואלה שבעקבות מזג האוויר הקשה וסופת השלגים בבאטומי, החברה פעלה להבטחת רווחת נוסעיה ולחידוש הטיסות בהקדם האפשרי. כלל הנוסעים של ארקיע שנשארו בבאטומי ביום שני כבר שבו לישראל. הנוסעים שהיו אמורים לשוב הבוקר צפויים להמריא מבאטומי בטיסת חזור בעוד כשעה וחצי. "במהלך שהותם, כלל הנוסעים שטיסתם נדחתה בעקבות מזג האוויר, שוכנו במלונות בפנסיון מלא, על חשבון ארקיע", נמסר מהחברה, "החל ממחר ובהתאם למזג האוויר ביעד - הטיסות בקו שבות לסדרן ופועלות כמתוכנן".