וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

‏אביו של החטוף אלון אהל: "חגג יום הולדת בשבי עם עוגייה וכוס מים"

עודכן לאחרונה: 25.2.2025 / 11:08

בדיון בוועדת החוץ והביטחון, קובי אהל חשף פרטים מהשבי של בנו: "הוא כנראה נשאר לבד. הם היו ארבעה. מצד אחד אולי הוא אופטימי שהוא רואה שיוצאים וחושב שהוא הבא, מצד שני לא יודע מה הוא מרגיש". אחיו של החטוף בר קופרשטיין: "יודעים שהוא חי, אבל מחר זה יכול להשתנות"

בווידאו: רונן אהל, אחיו של אלון החטוף בעזה, בריאיון לטל שלו בסופ"ש שלו/צילום סטילס: ראובן קסטרו, צילום וידאו: רויטרס, ערוץ הכנסת, צלמי וואלה ובאדיבות המשפחה

קובי אהל, ‏אביו של החטוף אלון אהל חשף הבוקר (שלישי) בוועדת החוץ והביטחון של הכנסת פרטים מרגשים מהשבי של בנו. "לפני שבועיים זה היה התאריך העברי שלו. אלי-ה סיפר לי שהם השיגו עוגייה מאחד מהמחבלים, ואלי-ה חגג לאלון יום הולדת עם העוגייה וכוס מים", מסר.

"הוא כנראה נשאר לבד - הם היו ארבעה", הדגיש אהל. "מצד אחד אולי הוא אופטימי כי הוא רואה שיוצאים וחושב שהוא הבא בתור, מצד שני אני לא יודע מה הוא מרגיש. בזכות זה אני מעריך שהוא יהיה חזק וישרוד". לדבריו, אלי-ה כהן, אלי שרעבי ואור לוי, שורדי השבי ששהו עימו ושוחררו בפעימות של שלב א' להסכם, סיפרו לו על החוזק של אלון. "סיפרו לי היכולת שלו להחזיק מעמד שם ולהיות אופטימי. לפני שבועיים זה היה התאריך העברי שלו. אלי-ה סיפר לי שהם השיגו עוגייה מאחד מהמחבלים, ואלי-ה חגג לאלון יום הולדת עם העוגייה וכוס מים, וזאת הייתה היום הולדת שלו".

בסיום הפציר קובי בחברי הוועדה לעשות כל שביכולתם להשיב את בנו ואת יתר החטופים. "אנחנו חייבים לעשות הכל בשביל להחזיר אותו, והזמן קצר. אני 15 חודש בתוך האירוע הזה ואני אומר אין לי שליטה על אלון, אני לא יכול..כלום, שום דבר", אמר.

אביו של החטוף אלון אהל בועדת החוץ והביטחון, הכנסת, 25 בפברואר 2025. ערוץ הכנסת, צילום מסך
"אלי-ה חגג לאלון יום הולדת עם העוגייה וכוס מים, וזאת הייתה היום הולדת שלו". קובי אהל/צילום מסך, ערוץ הכנסת
אלון אהל. באדיבות מטה המשפחות להחזרת החטופים, אתר רשמי
. "סיפרו לי היכולת שלו להחזיק מעמד שם ולהיות אופטימי". אלון אהל/אתר רשמי, באדיבות מטה המשפחות להחזרת החטופים

דביר, אחיו של החטוף בר קופרשטיין, גם נאם בדיון: "אנחנו יודעים שבר חי, יודעים את זה ב-100%. אבל מחר הכול יכול להשתנות, אפילו עוד שעה, ועוד דקה - אין לנו זמן לבזבז", הדגיש דביר. לדבריו, "אני נמצא כאן היום לא כי רציתי, אלא כי אין לי ברירה. אחי, בר קופרשטיין, נמצא בשבי כבר למעלה מ-500 ימים. 508 ימים של חוסר ודאות, של תקווה שנסדקת ושל כאב שמסרב להיעלם. בר הוא אחי, הוא גיבור. הוא זה שפינה פצועים תחת אש כדי להציל חיים במסיבת הנובה. הוא זה שחזר שוב ושוב, רק כדי להציל עוד אדם אחד. וברגע שהוא נזקק לעזרה, לא היה שם אף אחד להציל אותו".

"אני שואל אתכם - מה הייתם עושים אם זה היה האח שלכם? הבן שלכם?", שאל. "מתי הפכנו לאנשים שמסתכלים מהצד וממשיכים הלאה? אני לא בא לכאן לדבר על פוליטיקה. לא משנה אם אתם ימין או שמאל - כולנו יודעים שמי שנמצא עכשיו בשבי בעזה הוא קודם כל ישראלי, והוא חייב לחזור הביתה".

בר קופרשטיין. באדיבות מטה המשפחות להחזרת החטופים, אתר רשמי
ן: "אנחנו יודעים שבר חי, יודעים את זה ב-100%". בר קופרשטיין/אתר רשמי, באדיבות מטה המשפחות להחזרת החטופים

משפחתו של אלון מסרה לפני כשבועיים כי לראשונה לאחר שנחטף בשבעה באוקטובר, קיבלה המשפחה אות חיים. "התבשרנו היום, שמיום חטיפתו אלון מוחזק במנהרות בעזה ביחד עם חטופים שהשתחררו לאחרונה", נמסר מטעם המשפחה למטה משפחות החטופים. לדבריהם, "אנו שמחים ונרגשים לדעת שאלון בחיים, אך אנו גם ממוטטים ומזועזעים מהמצב הפיזי והנפשי הקשה בו אלון נמצא וההתעללות שהוא ויתר החטופים עדיין עוברים. אלון שרד את התופת עדכה, אבל אין לו זמן. אסור לדחות את שחרור החטופים. כולם הומניטריים".

טל קופרשטיין, אביו הסיעודי של החטוף בר קופרשטיין, נשא בשבוע שעבר דברים בפני חברי ועדת החוץ והביטחון. טל איבד את היכולת לדבר ובתום שנה שנעזר בקלינאית תקשורת - למד לדבר מחדש וזעק עבור בנו. אביו של בר סיפר שב-7 באוקטובר בר לקח נשק משוטרים שנהרגו ולחם במחבלים. "באחת הנסיעות לפטיש הוא שם חוסם עורקים לשני גבאי, ואמר בטלפון לאבא שלה שלא יגיע לשם, כי יש הרבה בלגן. בר לקח אותה לאמבולנס הדמים".

טל הוסיף על הרגע בו המשפחה גילתה שבר חטוף ואמר ש"גילינו ב-11 בבוקר, כשהתפרסם סרטון הזוועה שבו הוא אזוק בידיים וברגליים, עם חוט קשור מסביב לגרון. גם ברגע הזה, בר צועק למחבלים את שמו, ומבקש שיטפלו באלקנה בוחבוט הפצוע. זה בר, תמיד דואג לאחרים לפני שדואג לעצמו".

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    3
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully