"קורל" לא מימשה את הציפיות לסופת החורף אבל היום (שני) היה הקר ביותר בעשור אחרון. גל הקור הקיצוני בימים האחרונים גרם לטמפרטורות נמוכות מאוד ולשלגים בהרי הצפון והמרכז, גם בגבהים נמוכים יחסית, אך הם לא נערמו ליותר משכבה דקה. ביתר האזורים ירדו גשמים בכמויות קטנות. גם הטמפרטורות שנמדדו אינן שוברות שיאים וטמפרטורות מינימום נמוכות יותר נרשמו גם בשנים האחרונות - כך עולה מדו"ח של ד"ר עמוס פורת, מנהל תחום שירותים אקלימיים בשירות המטאורולוגי.
עם זאת, על פי הדו"ח, יש לציין בהתייחס לטמפרטורה היומית הממוצעת היום, 24 בחודש, בשילוב של יום ולילה ברמה כלל ארצית זהו היום הקר ביותר בעשור האחרון - מאז ה-16 בינואר 2016.
הטמפרטורות הנמוכות מאוד איפשרו ירידת שלגים בהרי הצפון והמרכז אף מגובה של כ-400 מ' ומעלה וגם בכרמל דווח על ירידת שלג. עם זאת בשל מיעוט המשקעים כמויות השלג היו קטנות וברוב האזורים הוא לא הצטבר על הקרקע. בצפון הגולן ובגליל העליון הצטברה שכבה של 1 עד 3 ס"מ. סך המשקעים: מצפון הארץ ועד לצפון הנגב ירדו באירוע 3 עד 6 מ"מ ובצפון מערב הנגב הכמויות היו מעט גדולות יותר והגיעו ל-7 עד 12 מ"מ.
מגמת ההתקררות הניכרת החלה בשבת, 22 לפברואר, והיא הלכה והתגברה בהמשך, בעקבות הגעה של אוויר קר מאוד מצפון ומצפון מזרח בשכבות הנמוכות של האטמוספירה. עם זאת, כפי שצפו החזאים בשירות המטאורולוגי, בין היתר בשל המסלול הימי הקצר עליו חלפו הרוחות הצפון מערביות כמעט ולא נוצרו עננים רוויי לחות. לכן כמויות המשקעים היו קטנות ולכן השלגים שירדו נערמו לשכבה דקה בלבד.
בלילה שבין ראשון לשני 24-23 בחודש נמדדו בצפון רמת הגולן טמפרטורות מינימום של 6- עד 4- מעלות, בגליל העליון ובדרום הגולן 2- עד 1- מעלות ובהרי יהודה 1- עד 0 מעלות. בעמקי הצפון נמדדו 1 עד 3 מעלות ובמישור החוף ובשפלה 3 עד 5 מעלות.
ב-24 בחודש בשעות היום נמדדו בהרים טמפרטורות דומות לאלה שהיו ביום הקודם בעוד שבמישור החוף ובצפון הנגב היתה התקררות נוספת עם טמפרטורות מקסימום של 9 עד 11 מעלות בלבד, ערכים נמוכים מהממוצע ב-8 עד 10 מעלות.