וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

שני חיילים נמלטו מאמסטרדם בעקבות חשש לביטחונם

עודכן לאחרונה: 18.2.2025 / 19:14

השניים נאלצו לצאת מהמדינה לאחר שתמונה שלהם הועלתה לרשתות החברתיות של ארגונים אנטי ישראליים. הם משרתים בשירות סדיר ונמצאים כעת בדרך לישראל. דובר צה"ל: "המקרה מוכר וטופל בצירים הרלוונטים"

מפגינים פרו פלסטינים בעיר אמסטרדם/רויטרס

שני חיילי צה"ל בשירות סדיר ששהו באמסטרדם נאלצו לצאת מהמדינה מתוך חשש לחייהם. תמונה שהשניים העלו לרשתות החברתיות הופצה ברשתות ארגונים אנטי ישראליים הפועלים להוצאת צווי מעצר נגד חיילי צה"ל.

פספורטכארד שסייעה לשניים לצאת מהמדינה, הודיעה אתמול (שני) על הקמת קרן סיוע בשווי 1,000,000 דולר לחיילי סדיר ומילואים ששירתו במלחמה. הקרן, מממנת כרטיסי טיסה לחיילי סדיר ומילואים, שנאלצים לשנות את מסלול הטיול בעקבות בקשת מעצר בחו"ל, וחדר המצב של החברה מסייע בזמן אמת ברכישת הכרטיסים, השירות ניתן ללא תשלום.

משטרת אמסטרדם. SEM VAN DER WAL/ANP/AFP, GettyImages
משטרת אמסטרדם/GettyImages, SEM VAN DER WAL/ANP/AFP

בחודשים האחרונים פעלה ישראל במספר מדינות בעולם על רקע תלונות דומות. בקפריסין קיבל תייר ישראלי המלצה מגורמים ישראליים להתייצב בשדה תעופה ולצאת מהאי באופן מידי טרם הגשת תלונה. במרוקו הוגשה תלונה כנגד תייר ישראלי שביקר במדינה על רקע תמונה שפרסם ברשת חברתית, אבל אז הסתבר כי כבר שב ארצה.

תגובת דובר צה"ל: "המקרה מוכר וטופל בצירים הרלוונטים. צה"ל עושה את מירב המאמצים ונוקט בכלל האמצים לשמירה על משרתיו בארץ ובחו"ל. נדגיש כי חיילי צה"ל ומפקדיו נדרשים למלא אחר פקודות והנחיות ביטחון מידע וביטחון אישי".

הארגון הפרו פלסטיני, הינד רג'אב, הגיש תלונה כנגד שר החוץ גדעון סער ערב ביקורו בבלגיה. השר הגיב על כך: "שמעתי על התלונה המגוחכת שהוגשה נגדי על ידי כנופיה של מכחישי שואה, תומכי חטיפת אזרחים ישראלים ומעריצי המנוח נסראללה. אין לזה שום חשיבות ואני בטוח שהביקור יהיה מוצלח בראיית יחסי החוץ שלנו".

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    1
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully