וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

בעלות של כ-2.8 מיליארד שקלים: החל תהליך ייצור 5 ספינות מלחמה לחיל הים

עודכן לאחרונה: 18.2.2025 / 17:33

טקס "חיתוך הפח" המסורתי צוין היום על ידי משרד הביטחון, והחל באופן רשמי תהליך ייצור ספינות ה"רשף" שיועברו לחיל הים ויחליפו את ספינות "הנירית" הותיקות. כלי השיט הראשון צפוי להימסר לצה"ל בעוד כשלוש וחצי שנים

בווידאו:הרמטכ״ל, רב-אלוף הרצי הלוי ביקר בחיל הים עם מפקד חיל הים, אלוף דוד סער סלמה/דובר צה"ל

משרד הביטחון, זרוע הים ומספנות ישראל ציינו היום (שלישי) את תחילת תהליך ייצור ספינות ה"רשף", בטקס "חיתוך הפח" המסורתי שמתניע ייצור של 5 ספינות מלחמה מתקדמות. במסגרת העסקה, שהובלה ע"י מנכ"ל משרד הביטחון היוצא, אלוף במיל' אייל זמיר, תספק מספנות ישראל לזרוע הים 5 ספינות מתקדמות מדגם "רשף" בכ-2.8 מיליארד ש"ח. הספינות החדשות צפויות להחליף את ספינות "הנירית" הותיקות, שייצאו משירות לאחר כארבעה עשורים.

הטקס התקיים במעמד מ"מ מנכ"ל משרד הביטחון איתמר גרף, מפקד זרוע הים אלוף דוד סער סלמה, סמנכ"ל וראש מנהל הרכש הביטחוני (מנה"ר) זאב לנדאו, ראש אגף הכספים במשרד הביטחון רו"ח דקל כהן, בעלי תעשיות מספנות ישראל שלומי פוגל, אסי שמלצר וסמי קצב, מנכ"ל מספנות ישראל איתן צוקר ובכירים נוספים.

טקס 'חיתוך הפח' של ספינת הרשף. משרד הביטחון
טקס 'חיתוך הפח' של ספינת הרשף/משרד הביטחון

הרשף היא ספינה רב-משימתית, שפותחה בשיתוף פעולה עם זרוע הים ומשרד הביטחון ומשלבת את מיטב מערכות הנשק והטכנולוגיות החדשניות של התעשייה הביטחונית הישראלית. ספינת הרשף הראשונה צפויה להימסר לצה"ל בעוד כשלוש וחצי שנים.

הפרויקט מהווה נדבך משמעותי בחיזוק עצמאות הייצור הביטחוני של ישראל, כחלק ממדיניות משרד הביטחון להרחבת התעשייה הביטחונית המקומית ולקידום פרויקטים 'כחול לבן'. ייצור הספינות במספנות ישראל, לאחר עשרות שנים בהן היו נרכשות מחו"ל, מבטיח שמירה על ידע ויכולות ייצור אסטרטגיות בתחום כלי השיט, מחזק את רציפות הייצור הביטחוני ועתיד לספק עבודה למאות עובדים, מרביתם באזור הצפון.

sheen-shitof

עוד בוואלה

תרפיית מציאות מדומה: טיפול להתמודדות עם חרדה

בשיתוף zap doctors

מפקד זרוע הים, אלוף דוד סער סלמה: "ספינות הרשף יאפשרו לנו להתמודד עם אתגרים רבים כמו הגנה על הגבולות הימיים, הקרנת עוצמה ימית במרחבי הפעולה שלנו, ביצוע פעילויות מבצעיות התקפיות במעגלים קרובים ורחוקים, תוך שיתופי פעולה ושילוביות עם כלל גופי הביטחון, באופן רב זירתי ורב מימדי".

מ"מ מנכ"ל משרד הביטחון, איתמר גרף: "ההתעקשות של משרד הביטחון להחזיר את ייצור ספינות הלחימה של צה"ל למספנות ישראל אחרי למעלה מ-20 שנה, תעצים את קו הייצור האסטרטגי היחיד של מדינת ישראל לספינות לחימה ותחזק את מדיניות עצמאות הייצור כחול לבן, שאנו מובילים בימים אלה בשורה של תחומים קריטיים לביטחון המדינה". הוא הוסיף כי החוזה ממשרד הביטחון תרם לתעשייה הישראלית בכך שגויסו עובדים חדשים. .

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    3
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully