גל קור קיצוני צפוי להגיע לישראל כבר בסוף השבוע הקרוב. הסופה "קורל" תהיה בין החריגות שנראו בישראל בשנים האחרונות. מועצות ועיריות כבר פרסמו אזהרות והנחיות להתמודדות עם מה שיגיע. הציבור מתבקש להערך בהתאם - לשים לב לאזהרות ולהנחיות הנוגעות לאזור מגורכם.
מצרכים:
- הצטיידו במוצרי מזון, שתייה, היגיינה ורפואה בסיסיים.
- מזון ושתייה: לוודא שיש בבית מספיק מצרכים במקרה של מזג אוויר קשה שמונע יציאה מהבית.
- ציוד חירום: להכין ערכת חירום שכוללת פנס, סוללות, שמיכות חמות, ומטען נייד לטלפון. דאגו לחימום בסביבת קשישים ותינוקות.
- בדקו בטיחות מערכות חשמל והצטיידו בתאורת חירום וסוללות.
בידוד וחימום:
- בדיקת חלונות ודלתות: לבדוק אם אין חורים או חריצים שמאפשרים לקור לחדור לבית. אם יש, אפשר להשתמש ברצועות אטימה כדי לסגור אותם.
- בידוד גג וקירות: לבדוק אם הבידוד בגג ובקירות עדיין תקין ולא נפגע. בידוד טוב יכול לחסוך בחימום.
- חימום בית: לוודא שהחימום בבית פועל תקין. לבדוק את תנור החימום או המזגן, לוודא שהפילטרים נקיים ולהזמין טכנאי לבדיקה במידת הצורך.
- חימום מים: לוודא שמערכת חימום המים פועלת תקין.
- הגנת צינורות: לבדוק שהצינורות מבודדים היטב כדי למנוע קיפאון ופיצוץ. במידת הצורך, להשתמש ברצועות בידוד לצינורות.
- בעת חשש לקרה, פתחו את ברז המים החמים לכדי טפטוף, כדי למנוע קפיאת המים בצינורות קולטי דוד השמש - קפיאת המים גורמת להתבקעות הצינורות.
בחוץ, על הגגות והמרפסות:
- חזקו אנטנות, דודי שמש, סככות וחפצים אחרים על הגגות.
- נקו מרזבים ודרכי ניקוז במיוחד במרפסות פתוחות, גם בקומת קרקע וחניונים תת קרקעיים.
- פנו חפצים שאינם מוחזקים ושעשויים ליפול ממקום גבוה, כגון עציצים, אדניות, ריהוט ושלטים.
- כיסויי חוץ: לכסות רהיטים חיצוניים ולהעביר את מה שניתן למקום מוגן.
- גזמו עצים וענפים בגינות פרטיות בסמיכות לכבלים.
- דווחו על פתחי ניקוז סתומים במרחב הציבורי.
תנועה בחוץ:
- בעת ירידת שלג, הימנעו מנסיעה בכבישים, אלא במקרי חירום ובהתאם להנחיות.
- הימנעו משהייה תחת סככות, פרגולות, צריפים או מבנים ארעיים שנערם עליהם שלג בגובה 10 ס"מ ויותר, מחשש לקריסה, פנו את שביל הגישה בסמוך למקום המגורים.
- יש להתרחק מקווי מתח קרועים.