וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

לבנון מאיימת: אם ישראל לא תיסוג משטחנו - נגרום לה לעזוב

עודכן לאחרונה: 18.2.2025 / 12:22

מנהיגי לבנון פנו למועצת הביטחון בדרישה לחייב את ישראל לסגת מהשטחים שבמחלוקת. בהצהרה משותפת הדגישו כי יראו בכל שטח שבו נמצא צה"ל ככבוש, וינקטו "בכל האמצעים" להבטחת נסיגתו: "לבנון מחויבת להחלטות הבין-לאומיות, אך לא תשלים עם הפרות ריבונותה"

השמדת אמל"ח בדרום לבנון/דובר צה"ל

נשיא לבנון, ראש ממשלת לבנון ויו"ר הפרלמנט של לבנון נפגשו לפני זמן קצר והוציאו הודעה בה הדגישו כי "ישראל חייבת לסגת באופן מלא מהאדמות הלבנוניות הכבושות". עוד טענו כי לבנון תפנה למועצת הביטחון של האו"ם בכדי "לחייב את ישראל לסגת מיידית לעבר הגבולות הבין-לאומיים", וכי לבנון תראה בשטחים בהם עדיין נמצא צה"ל כשטחים כבושים. הם הזהירו כי לבנון "תסתמך על כל האמצעים בכדי להביא לנסיגה של האויב הישראלי".

דוברת נשיאות לבנון, נג'את שָרַף א-דין, הקריאה לפני זמן קצר את הודעת הסיכום בעקבות פגישה שהתקיימה בין נשיא לבנון - ג'וזאף עאון, ראש ממשלת לבנון - נוואף סלאם, ויו"ר הפרלמנט של לבנון - נביה ברי:

גבול ישראל לבנון, 27 בינואר 2025. דוד כהן, פלאש 90
גבול ישראל-לבנון. שלב חדש בלחימה?/פלאש 90, דוד כהן

"השלושה דנו בהתפתחויות הנוגעות למצב בגבול הדרומי ובהפרות הישראליות המתמשכות. הצדדים הדגישו את העמדה הלאומית המאוחדת של לבנון והבהירו כי ישראל חייבת לסגת באופן מלא מהאדמות הלבנוניות הכבושות, בהתאם להחלטות הבין-לאומיות, ובראשן החלטה 1701. כמו כן, הם חזרו על מחויבותה המלאה של לבנון להחלטה זו, בעוד שלדבריהם ישראל מפרה את סעיפיה באופן שיטתי. הצדדים ציינו את מוכנותו המלאה של צבא לבנון למלא את משימתו בגבולות הבין-לאומיים המוכרים, במטרה להגן על ריבונות המדינה ועל ביטחון ויציבות תושבי דרום לבנון".

"לאור המשך ההתחמקות של ישראל מיישום ההסכם, הצדדים הסכימו על פנייה למועצת הביטחון של האו"ם על מנת לבקש ממנה לנקוט בצעדים הדרושים לטיפול בהפרות הישראליות ולחייב את ישראל לסגת מיידית לעבר הגבולות הבין-לאומיים".

"הצדדים החשיבו את המשך הנוכחות הישראלית על כל פיסת אדמה לבנונית ככיבוש, על כל המשמעויות המשפטיות הנובעות מכך בהתאם לחוק הבין-לאומי. המשתתפים בפגישה הדגישו את דבקותה של לבנון בחוקיה הלאומיים ובריבונותה על כל אדמותיה. הם הדגישו את זכותה של לבנון להסתמך על כל האמצעים בכדי להביא לנסיגה של האויב הישראלי".

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully