שר הביטחון ישראל כ"ץ ערך היום (שני) דיון בנושא "יציאה מרצון של תושבי עזה" שבסופו החליט כי תוקם במשרד הביטחון מנהלת שתהיה אחראית על ביצוע הטרנספר ברצועה. המנהלת צפויה לכלול נציגים ממשרדי ממשלה נוספים ומגופי מערכת הביטחון.
במהלך הדיון הוצגה תוכנית ראשונית בנושא על ידי מתאם פעולות הממשלה בשטחים, שהוכנה לבקשת שר הביטחון. "התוכנית כוללת סיוע נרחב שיאפשר לכל תושב עזה שירצה להגר מרצונו למדינה שלישית, לקבל מעטפת שכוללת, בין היתר, הסדרי יציאה מיוחדים דרך הים, האוויר והיבשה", נמסר מלשכת כ"ץ.
בדיון השתתפו מ"מ מנכ"ל משרד הביטחון, איתמר גרף, מתאם פעולות הממשלה בשטחים, אלוף רסאן עליאן, מזכירו הצבאי של ראש הממשלה, אלוף רומן גופמן, מזכירו הצבאי של שר הביטחון, תא"ל גיא מרקיזנו, ראש המאמץ ההומניטרי-אזרחי ברצועת עזה, תא"ל אלעד גורן, ובכירים נוספים ממערכת הביטחון.
ברקע דיווחים בתקשורת הערבית שחמאס הסכים לוותר על השלטון ברצועה, ראש הממשלה, בנימין נתניהו, מסר היום: "כפי שהתחייבתי - ביום שאחרי המלחמה בעזה, לא יהיה חמאס ולא רשות פלסטינית. אני מחויב לתכנית נשיא ארצות הברית טראמפ ליצירת עזה אחרת".
מקורות מיוחדים מסרו הלילה לערוץ "סקיי ניוז" בשפה הערבית כי ארגון הטרור חמאס הביע באמצעות מסר שהעביר לאש"ף את מוכנותו להעביר לידי הרשות הפלסטינית ולידי ועדה ממשלתית את ניהול רצועת עזה - זאת בתמורה לכך שפקידי ממשלת חמאס ברצועה ייקלטו מחדש בניהול החדש של הרצועה או בתנאי שפקידים אלו ייצאו לפנסיה תוך הבטחה לתשלום משכורתם.
כמו כן, המקורות המיוחדים הדגישו כי נכונות חמאס להעביר את השלטון על הרצועה לידי הרשות הפלסטינית הגיעה בעקבות לחצים רבים שהפעילה מצרים על משלחת הארגון שביקרה לאחרונה בקהיר.