וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

הרצוג נפגש עם אוהד בן עמי, שחשף: "היינו שישה אנשים - בשישה מטרים רבועים"

עודכן לאחרונה: 17.2.2025 / 12:53

נשיא המדינה נפגש עם אוהד בן עמי וקרא להשבת החטופים שנותרו בעזה. בן עמי הדגיש את הקושי בשבי ואמר: "אי אפשר לנוח אפילו לדקה אחת - הייתי שם, והם עדיין שם." הרצוג הודה ללוחמי צה"ל ולמילואימניקים שנשאו את תמונות החטופים: "כולם יצאו לקרב כדי להחזיר אותם הביתה"

פגישתם של נשיא המדינה יצחק הרצוג עם שורד השבי אוהד בן עמי ומשפחתו/גדעון ארנולד

במלאת 500 ימים למלחמת 'חרבות ברזל', נפגש נשיא המדינה, יצחק הרצוג, עם אוהד בן עמי, ששוחרר משבי ארגון הטרור חמאס לאחר 491 ימים, ועם בני משפחתו.

אוהד בן עמי היה החטוף הראשון במתקפת הטרור הרצחנית שאירעה ב-7 באוקטובר. רעייתו, רז, נחטפה אף היא ושוחררה במסגרת העסקה הראשונה. שתי בנותיהם הפכו לסמל של נחישות ותקווה, כשהן נאבקו ללא לאות להשבת הוריהן והיו חלק בלתי נפרד ממטה החטופים. גם היום, לאחר שהוריהן שבו הביתה, הן ממשיכות להיאבק למען השבת כל החטופים, עד האחרון שבהם.

בפתח המפגש התייחס הנשיא להרצוג למשמעות היום ואמר: "אנחנו ביום ה-500 לפרוץ המלחמה הנוראה ולמעשה הברברי של חמאס ב-7 באוקטובר. יש לנו אחיות ואחים שנמצאים שם בעזה, ואנחנו רוצים את כולם עד האחרון שבהם בבית, הכי מהר שאפשר. אני מבטא כאן את רחשי הלב העמוקים ביותר של עם ישראל - להביא אותם הביתה, להשלים את העסקה, ולראות את אחינו ואחיותינו, שזועקים אלינו מן האדמה, שבים אלינו בהשקט ובבטחה".

פגישתם של נשיא המדינה יצחק הרצוג עם שורד השבי אוהד בן עמי ומשפחתו. אבי קנר, אתר רשמי
פגישתם של נשיא המדינה יצחק הרצוג עם שורד השבי אוהד בן עמי ומשפחתו/אתר רשמי, אבי קנר

הרצוג הודה ללוחמי צה"ל ולמשרתי המילואים על מסירותם: "500 ימים שהמונים מאזרחי ישראל נמצאים על מדים, משרתים את המדינה ומסכנים את חייהם לצד חיילות וחיילי צה"ל והמפקדים האמיצים. כשהם יצאו ללחימה, הם נשאו בווסט את התמונה שלך ושל שאר החטופים. הם עשו הכל. איבדנו לוחמים רבים שנלחמו בגבורה, ופגשתי מאות משפחות שכולות ואנשים מדהימים. כולם יצאו לקרב כדי להשיב את החטופים הביתה".

עוד הוסיף הנשיא: "יש לנו תושבים עקורים בצפון ובדרום שצריכים לשוב הביתה במהירות, לשקם את העוטף ואת גבול הצפון. העם שלנו יצא למלחמה והגיע להישגים מדהימים, אך בסופו של דבר, כל אחד מאיתנו מסתובב עם צריבה עמוקה בלב - וכולם רוצים לראות את החטופים שבים הביתה. אני מבין לחלוטין את הכאב ואת הדיון סביב מחיר העסקה והשלכותיה הביטחוניות, אך מעל הכל - יש לנו אחים ואחיות שזועקים אלינו מהאדמה, ואנחנו רוצים לראות אותם חוזרים הביתה".

sheen-shitof

עוד בוואלה

איך הופכים אריזת פלסטיק לעציץ?

בשיתוף תאגיד המיחזור תמיר

פגישתם של נשיא המדינה יצחק הרצוג עם שורד השבי אוהד בן עמי ומשפחתו. אבי קנר, אתר רשמי
פגישתם של נשיא המדינה יצחק הרצוג עם שורד השבי אוהד בן עמי ומשפחתו/אתר רשמי, אבי קנר

הרצוג חתם את דבריו בפנייה ישירה לבן עמי: "אני מסתכל עליך וחושב - 'כל המציל נפש אחת, אחת'. עם ישראל הציל, הממשלה הצילה, המשא ומתן הציל, העסקה הצילה. ביום ה-500 למלחמה, אנו מחויבים לזכור ולהזכיר בכל רגע את הסבל הנורא של האחיות והאחים בעזה. אנו רוצים את כולם בבית - בין אם לשיקום ובין אם להבאה לקבר ישראל".

בסיום דבריו פנה בן עמי במסר ללוחמי צה"ל וכוחות הביטחון: "אני רוצה לומר לכל החיילים - אנחנו היינו שם, 30 מטר מתחת לאדמה, ותמיד ידענו שאתם מעלינו, מחפשים אותנו, עושים הכל למעננו. באתם עם רגש של שליחות, וזה לא מובן מאליו. משפחות איבדו את היקרים להן, חיילים בסדיר ובמילואים הקריבו את חייהם - והיינו מודעים לכך. אני רוצה לומר תודה ענקית, עם כל הכאב והצער, לכל חיילי צה"ל וכוחות הביטחון".

פגישתם של נשיא המדינה יצחק הרצוג עם שורד השבי אוהד בן עמי ומשפחתו. אבי קנר, אתר רשמי
פגישתם של נשיא המדינה יצחק הרצוג עם שורד השבי אוהד בן עמי ומשפחתו/אתר רשמי, אבי קנר

אוהד בן עמי: "הניצחון שלנו יהיה בהשלמת העסקה - עד האחרון שבהם"

בן עמי, ששוחרר מהשבי לאחר חודשים ארוכים בתנאים בלתי אנושיים, הדגיש את מחויבותו להמשך המאבק למען החטופים שטרם שבו: "כל ההתעסקות והרצון שלי כעת הם להביא את כל החברים שלי הביתה. היינו שישה אנשים שחיינו בתנאים בלתי נסבלים, בשישה מטרים רבועים. אני יצאתי - והם נשארו שם. אי אפשר לנוח אפילו לדקה אחת."

פגישתם של נשיא המדינה יצחק הרצוג עם שורד השבי אוהד בן עמי ומשפחתו. אבי קנר, אתר רשמי
פגישתם של נשיא המדינה יצחק הרצוג עם שורד השבי אוהד בן עמי ומשפחתו/אתר רשמי, אבי קנר

הוא קרא לציבור ולממשלה להמשיך לפעול: "יום ה-500 היום. תמשיכו, תצאו, תלחמו. אף אחד לא יכול לשבת בבית מול הטלוויזיה ולקוות שמישהו אחר יעשה את העבודה במקומו. כולנו צריכים לצאת! הניצחון שלנו יהיה בכך שהעסקה תעבור לשלב השני והשלישי, עד שהחטוף האחרון ישוב הביתה בשלום. עד אז - לא נשקוט ולא ננוח".

בן עמי תיאר את הקושי הנורא שחוו החטופים בעזה: "כל יום שהם נשארים שם, כל דקה שעוברת - היא נצח. אנשים שם סופרים שניות, לא ימים. כל יום מתחיל, בקושי נגמר, והתנאים בלתי נסבלים. אבל ברגע שידענו שנלחמים עלינו, שזה חשוב למישהו, שזה בראש סדר העדיפויות - זה חיזק אותנו. התודעה הישראלית המאוחדת היא הכוח שלנו כעם".

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    4
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully