כפי שפורסם בוואלה, שר הביטחון ישראל כ"ץ החליט היום (שישי) למנות את אלוף תמיר ידעי לתפקיד סגן הרמטכ"ל. ההחלטה התקבלה בתיאום עם הרמטכ"ל המיועד, אלוף (מיל') אייל זמיר. ידעי יחליף את סגן הרמטכ"ל הנוכחי, האלוף אמיר ברעם, שמסיים את תפקידו.
האלוף ידעי היה מח"ט גולני, מפקד עוצבת אדום, מפקד אוגדת יו"ש, מפקד פיקוד העורף, מפקד פיקוד המרכז, מפקד זרוע היבשה. ידעי היה מועמד גם לתפקיד הרמטכ"ל, שכאמור אליו נבחר לבסוף אייל זמיר.
שר הביטחון ישראל כ"ץ בירך את ידעי: "אני משוכנע ביכולתו של האלוף ידעי לתרום תרומה משמעותית בתפקיד סגן הרמטכ"ל לחיזוק כוחו של צה"ל בבניין הכוח וביכולתיו ההתקפיות מול האתגרים הביטחוניים הרבים בפניהם אנו ניצבים בימים אלה. אני מברך את האלוף ידעי על נכונותו להמשיך ולתרום לצה"ל ולמדינת ישראל ומאחל לו הצלחה רבה במילוי תפקידו".
נחשב לאחד המוחות המבריקים במטה הכללי
אלוף (מיל') ידעי, קצין מוערך מאוד במערכת הביטחון, החל את דרכו בצה"ל בשנת 1988 כלוחם בגדוד 51, ומאז התקדם בסולם הדרגות. לאורך השנים, פיקד על גדוד 13, יחידת אגוז וחטיבת גולני בגיל צעיר ונחשב לאחד ממפקדי השדה המובילים בצה"ל. בתום מלחמת לבנון השנייה קיבל את הפיקוד על עוצבת אדום, ולאחר מכן על אוגדת יהודה ושומרון, פיקוד העורף, פיקוד המרכז ובתפקידו האחרון על זרוע היבשה כאמור. אלוף (מיל') ידעי נחשב לאחד המוחות המבריקים במטה הכללי.