באגמון החולה מוצבות מצלמות שעוקבות אחרי העופות הנודדים, שהפכו את האתר לתחנת מעבר, מנוחה, אכילה ולעיתים גם קינון. בזכות אחת מאותן מצלמות הצליחו חוקרי משטרה לאתר לפני שבוע וחצי גם נדידת אלפי שקלים מתיק ששכח מטייל ליד משפחה שעברה במקום וחמדה לעצמה את הכסף.
שלומי אוקנין ואשתו הגיעו מהדרום לסוף שבוע בצפון. "הגענו לחגוג יום הולדת לאשתי ובחרנו לבלות סוף שבוע בכפר יובל, שפונה במלחמה. בשבת טיילנו באגמון החולה, שכרנו אופניים ורכבנו באתר. באחת ההפסקות שכחתי את התיק שלי על ספסל. בתיק היו ארנק, שתי מחסניות אקדח טעונות בכדורים וחבילה של 6,000 שקל. מדובר בכסף שאמי חסכה, שקל לשקל, כדי שאקנה עבורה חלקת קבר ליד קברו של אבי, שנפטר לאחרונה", סיפר אוקנין.
מספר דקות אחרי שהבחין כי שכח את התיק, שב לספסל, ואז התברר לו שהכסף נגנב. בעקבות כך, הוא הגיש תלונה בתחנת המשטרה בקריית שמונה. רס"ב גבריאל גדבאן, שחקר את המקרה, מספר: "בצילומים שתועדו במצלמה שמוצבת רחוק ממקום הגניבה, נראתה ילדה שמגיעה לספסל, אוספת את הפאוץ' והולכת. כעבור דקה נראתה אישה שבה לספסל בריצה ומניחה את הפאוץ' בחזרה".
בסיועם של עובדי האגמון, סרק גדבאן צילומים ממצלמות נוספות שמוצבות באתר, ולפי צבע בגדיהן של הילדה והאישה המבוגרת הצליב את הנתונים והבין כי האישה והילדה טיילו באגמון יחד עם אב המשפחה ועוד שני ילדים. גם הם שכרו אופניים ורכבו ברחבי האתר. אחרי יומיים, פרטי המשפחה היו בידיו, הם הודו בגניבה והשיבו את הכסף.
מתברר שההורים שלחו את הילדה לקחת את הפאוץ', גנבו מתוכו את הכסף, וכשגילו שיש בתיק גם מחסניות טעונות, נבהלו והאם מיהרה להשיב את התיק לספסל - ללא הכסף.
אוקנין הנרגש הגיע בחזרה לצפון וקיבל לידיו את הכסף הגנוב. "הייתי מאושר. אני אחרי שנה קשה כמתנדב במד"א דרום. אני ואשתי רצינו לנוח, לטייל ולחגוג יום הולדת. הכסף הזה משמעותי מאוד עבורנו, ולא העזתי לספר לאמי שהוא נגנב. זה היה גורם לה צער גדול. כשראיתי את הרצון של המשטרה ועובדי האגמון לעזור לי, האמנתי שהכסף יחזור אליי. אבי חינך אותי שכסף שלא עבדת עבורו, לא שייך לך. החזירו לי את האמונה והתקווה, אני מאושר".