וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

בנו של אסד העלה סרטון מרוסיה: "הנסיגה הצבאית בחומס הייתה מפתיעה"

13.2.2025 / 7:13

חאפז אל אסד, בנו של נשיא סוריה המודח בשאר אל אסד, פרסם תיעוד עצמי ברשת טלגרם בו הוא מודיע כי זה החשבון היחיד שיש ברשותו. בתוך כך, הוא שיתף טקסט בערבית ואנגלית בו הוא מפרט על השתלשלות האירועים מהלילה בו הוא ומשפחתו ברחו מהמורדים: "בכיר רוסי ביקש שנעזוב"

חאפז אל אסד, בנו של נשיא סוריה המודח בשאר אל אסד/סעיף 27א

סרטון של חאפז אל-אסד, בנו של נשיא סוריה המודח בשאר אל-אסד פורסם הלילה (חמישי) ברשת החברתית טלגרם, בו נראה אסד הבן כשהוא מתהלך ככל הנראה ברחובות רוסיה, אליה עברה המשפחה ואומר למצלמה: "עלתה השאלה האם יש לי חשבון בטלגרם וגם ב-X, אז אני מודיע שאין לי עוד חשבון מלבד החשבון הזה (הכוונה לחשבון הטלגרם בו פורסם הסירטון - ל.א.).

הסרטון מצטרף לפוסט מפורט שפרסם חאפז באנגלית ובערבית שלשום לאותו חשבון בטלגרם, בו הוא מתאר את השתלשלות האירועים עד הבריחה שלו ושל משפחתו מסוריה ב-8 בדצמבר 2024.

הוא מתחיל את הסיפור ביום שבת שלפני הפלת המשטר. חאפז טוען כי מלבד קולות ירי קל שנשמע מרחוק, קולות שנשמעו, לטענתו, גם בשנים הראשונות של מלחמת האזרחים במדינה - לא נשמע עוד דבר חריג בסביבת דמשק. עוד אמר כי המצב החל להידרדר עם הידיעה בדבר נסיגת צבא סוריה מהעיר חומס, כשחאפז תיאר זאת כמהלך מפתיע - והוסיף, "כמו שהיה מפתיע עם מה שקרה לצבא סוריה בערים חמה וחלב".

לפי חאפז, נכון לאותו הזמן, לא היו הכנות לקראת עזיבה מהמדינה - עד שבכיר רוסי הגיע לביתם לאחר חצות שבלילה שבין שבת לראשון וביקש שהנשיא לשעבר, בשאר אל-אסד, יעבור לעיר לאטקיה לכמה ימים בגלל המצב המסוכן בדמשק, ומשם יוכל הנשיא לנהל לפקח על ניהול הקרבות.

חאפז אל-אסד, בנו של בשאר אל אסד. ללא, תיעוד ברשתות חברתיות לפי סעיף 27 א' לחוק זכויות יוצרים
"כמו שהיה מפתיע עם מה שקרה לצבא סוריה בערים חמה וחלב". חאפז אל אסד/תיעוד ברשתות חברתיות לפי סעיף 27 א' לחוק זכויות יוצרים, ללא

כמו כן, חאפז כותב כי הם הגיעו לנמל התעופה הבין לאומי של דמשק בסביבות השעה 03:00 לפנות בוקר בין שבת לראשון, שם נפגשו עם אחיו של בשאר אל-אסד, מאהר אל-אסד. משם, משפחתו של בשאר אל-אסד טסה במטוס של צבא רוסיה אל בסיס חמיימים, שבסמוך לעיר לאטקיה ושייך לצבא רוסיה.

לאחר מכן, הוא מפרט כי המשפחה ניסתה לטוס לעבר בית נופש של נשיאות סוריה בכפר בורג' סלאם, שמצפון לעיר לאטקיה, אך הקשר מול הפקידים שהיו אמורים להיות במקום לא היה קיים, כשבמקביל הגיעו הדיווחים על נסיגת צבא סוריה מאחרוני המוצבים. לטענתו של חאפז, באותו זמן גם החלו מתקפות המל"טים המתאבדים מצד המורדים הסורים לעבר בסיס חמיימים ונשמע באזור הבסיס ירי.

sheen-shitof

עוד בוואלה

הצטרפו לוואלה fiber ושדרגו את חווית הגלישה והטלוויזיה בזול!

בשיתוף וואלה פייבר

נשיא סוריה, בשאר אל-אסד רעייתו אסמה וילדיהם במהלך ביקור חיילים באחד המוצבים במדינה 24 ביוני 2020. רויטרס
" המשפחה ניסתה לטוס לעבר בית נופש של נשיאות סוריה בכפר בורג' סלאם". אסד, רעייתו וילדיו/רויטרס

חאפז מדגיש כי בשעות אחר הצהריים של יום ראשון פיקוד הבסיס בחמיימים עדכן את המשפחה לגבי הסכנה שנשקפת באזור הבסיס, והוסיף כי הרוסים הודיעו להם לצאת ממנו לאור התפרסות המורדים באזור. בסיום אמר כי לאחר התייעצות עם הרוסים עברה המשפחה סופית לרוסיה בלילה של יום ראשון ה-8 בדצמבר 2024 באמצעות מטוס של צבא רוסיה, כשהמדינה דאגה לכך שהמעבר יהיה מאובטח.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    2
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully