צוות המשא ומתן שבה לפנות בוקר (שני) מקטאר. מחר יכנס ראש הממשלה בנימין נתניהו את הקבינט המדיני-בטחוני כדי לדון בהמשך המשא ומתן.
המו"מ על השלב השני של עסקת החטופים היה אמור להתחדש לפני נסיעתו של נתניהו לארצות הברית, אבל ראש הממשלה החליט לעקב את יציאתם עד לאחרי המפגש עם הנשיא טראמפ. המשלחת ישראלית יצאה לפני יומיים לדוחא לפגישות עם המתווכים הקטארים. בכירים ישראלים ציינו שהמשלחת לא קיבלה מנדט מהדרג המדיני לנהל שיחות על השלב השני של העסקה ושנראה כי הנסיעה נועדה בעיקר להפגין רצון טוב כלפי הממשל האמריקני, שלחץ על נתניהו לשלוח את צוות המו"מ לקטאר. "עד אחרי ישיבת הקבינט לא יתקיים באמת מו"מ רציני על השלב השני של העסקה", אמרו שני בכירים ישראלים.
נתניהו מעוניין להציג לחמאס במסגרת המו"מ על השלב השני של ההסכם הצעה לפיה ישראל תסכים לסיום המלחמה ולשחרר מספר רב מאוד של אסירים "כבדים" שאותם סירבה לשחרר עד כה, אם חמאס יוותר על השלטון ברצועת עזה ויסכים שעשרות ממפקדיו הבכירים יצאו מעזה לגלות. לפי ההערכה בישראל חמאס מעוניין בשחרור אלפי אסירים בשלב השני של עסקת החטופים, ובהם גם אלה המרצים מאסרי עולם בכלא הישראלי.
בכירים ישראלים אומרים כי חמאס גם יסכים להעביר את העול השלטוני בעזה לגורם אחר, אבל קרוב לוודאי יסרב לוותר על הזרוע הצבאית שלו ולא יסכים להגליית מפקדיו. "אפשר יהיה לכופף את חמאס בדברים מסוימים, אבל בדברים אחרים הם בסבירות גבוהה לא יסכימו לוותר. לכן השאלה היא מה יהיו התנאים עליהם הקבינט יחליט לעמוד ועל מה הקבינט יהיה מוכן לוותר", אמר בכיר ישראלי.