וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

"עוסקת באובססיביות בישראל: סער הודיע על פרישת ישראל מהמועצה לזכויות אדם של האו"ם

עודכן לאחרונה: 5.2.2025 / 20:17

בהמשך להודעת הנשיא טראמפ על פרישת ארה"ב, הודיע שר החוץ על פרישה של ישראל. לדבריו, המועצה "עוסקת באובססיביות בדמוניזציה של הדמוקרטיה היחידה במזרח התיכון". בעבר ישראל כבר השעתה את שיתוף הפעולה עם המועצה, אך זו הפעם הראשונה שמשרד החוץ מודיע על פרישה מלאה

הצהרת ראש הממשלה בנימין נתניהו במסיבת עיתונאים עם נשיא ארצות-הברית דונלד טראמפ/איתי בית-און/ לע״מ

שר החוץ, גדעון סער, הודיע הערב (רביעי) שישראל פורשת ממועצת זכויות האדם של האו"ם. זאת, בהמשך להודעת הנשיא טראמפ על פרישת ארצות הברית.

ישראל כבר השעתה בעבר את שיתוף הפעולה עם מועצת זכויות האדם של האו"ם, לנוכח סדר היום האנטי-ישראלי של המועצה. אך, זו הפעם הראשונה שמשרד החוץ מודיע על פרישה מלאה.

"ישראל מברכת על החלטת הנשיא טראמפ שלא להשתתף במועצת זכויות האדם של האו"ם (UNHRC). ישראל מצטרפת לארצות הברית ולא תשתתף במועצה זו", כתב סער ברשת ה-X.

שר החוץ גדעון סער בהצהרה לתקשורת, משרד החוץ ירושלים, 13 בינואר 2025. חיים גולדברג, פלאש 90
"ישראל מצטרפת לארצות הברית ולא תשתתף במועצה זו". סער/פלאש 90, חיים גולדברג

לדבריו, "מועצת זכויות האדם של האו"ם נוהגת באופן מסורתי להגן על מפרי זכויות אדם בכך שהיא מאפשרת להם לחמוק מביקורת, ובמקום זאת עוסקת באובססיביות בדמוניזציה של הדמוקרטיה היחידה במזרח התיכון - ישראל. גוף זה מתמקד בהתקפות על מדינה דמוקרטית ובהפצת אנטישמיות במקום לקדם זכויות אדם".

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    0
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully