חומרי מודיעין חדש שנאספו במהלך הימים האחרונים של ממשל ביידן מצביעים על כך שאיראן פועלת במרץ כדי לייצר "קיצורי דרך" בתהליך המרת מאגר האורניום המועשר לנשק גרעיני. גורמי מודיעין בארה"ב סיפרו לניו יורק טיימס על צוותים סודיים של מדענים ומהנדסים איראנים שעובדים במרץ במטרה לבחון דרכים לקצר את טווח הזמן הנדרש ל "פריצה גרעינית" משנים לחודשים. כך על פי הדיווח בניו יורק טיימס.
החומר הועבר לאנשי הממשל החדש במהלך תהליך העברת השלטון בחודש שעבר. עם זאת לדברי גורמי המודיעין, ההנהגה העליונה באיראן טרם קיבלה אתץ ההחלטה הרשמית להעלות את תכנית הגרעין של איראן לרמה הצבאית - לייצר נשק גרעיני.
על פי הדיווח בניו יורק טיימס באיראן בוחנים דרכים חדשות להרתיע את ישראל וארה"ב מחשש למתקפה על מתקני הגרעין שלה. גורמי המודיעין מעריכים שמכיוון שלא הצליחו לפרוץ את מערך ההגנה האווירית של ישראל וארה"ב, במהלך התקיפות האחונות על ישראל, באיראן מחשבים מסלול מחדש בניסיון להבטיח שתקיפה כזו לא תצא אל הפועל.
נשיא איראן מסעוד פזשכיאן אותת כבר מספר פעמים כי הוא נכון לנהל משא ומתן עם נשיא ארצות הברית דונלד טראמפ בניסיון להגיע לפרתון דיפלומטי לסוגיית הגרעין האיראני. גם דונלד טראמפ מצידו אותת כי הוא לא ממהר להיכנס לעימות צבאי עם טהרן וכי בכוונתו לנהל משא ומתן על עסקת גרעין חדשה. גורמי המודיעין ששוחחו עם הניו יורקט טיימס מעריכים כי למרות שהרצון של שני המנהיגים הוא רצון אמיתי, ייתכן בהחלט מצב שבו נשיא איראן ומשרד החוץ כלל לא מודעים לכוונות של משמרות המהפכה והשאיפות של ההנהגה העליונה להחזיק בנשק גרעיני.