וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

מ"מ נציב שירות המדינה נחקר בחשד ששינה את קורות החיים שלו

עודכן לאחרונה: 3.2.2025 / 22:43

החקירה של עו"ד רואי כחלון נוהלה אצל מבקר תלונות נחקרים (מתב"ן), שבודק תלונות של עבירות משמעת נגד עובדים בשב"כ. כחלון היה אמור להיחקר על ידי אגף המשמעת בנציבות, אך מאחר שעמד בראשו הוחלט להעביר את החקירה לגוף חיצוני

עתירה נגד מינוי רואי כחלון לתפקיד מ"מ נציב שירות המדינה, בימ"ש עליון/פול ווינט

ממלא מקום נציב שירות המדינה, עורך הדין רואי כחלון, נחקר היום (שני) אצל מבקר תלונות נחקרים (מתב"ן), וזאת לבירור אם שינה את קורות החיים שלו כדי להתמנות לתפקיד.

המבת"ן הוא גוף שבודק תלונות של עבירות משמעת נגד עובדים בשירות הביטחון הכללי (שב"כ). כחלון היה אמור להיחקר על ידי אגף המשמעת בנציבות שירות המדינה, אך מאחר שעמד בראשו הוחלט להעביר את חקירתו לגוף חיצוני. יש לציין כי לא מדובר בחקירה פלילית.

עו"ד רואי כחלון. שלי פדן, אתר רשמי
עו"ד רואי כחלון/אתר רשמי, שלי פדן

בשבוע שעבר, כחלון שלח מכתב ליועצת המשפטית במשרד ראש הממשלה, עורכת הדין שלומית ברנע פרגו, על רקע הסערה סביב מועמדתו לתפקיד ומתח ביקורת על הניסיון שלה להגביל את סמכויותיו לדבריו.

"בהיעדר סמכות מפורשת בחוק או בהנחיה של בית המשפט העליון, או במסגרת הגבלות שהוטלו בהסדר ניגוד עניינים, אין לייעוץ המשפטי סמכות להנחות או להגביל את סמכויותיו של אף מנהל בשירות המדינה (גם אם הוא במילוי מקום) - ובפרט לא את סמכויותיו של נציב שירות המדינה", כתב במכתב.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    0
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully