משביעים נשיא: אירועי יום ההשבעה של דונלד טראמפ בשידור חי
נשיא ארצות הברית הנבחר נכנס היום רשמית לתפקידו כנשיא ה-47 של המעצמה החזקה בעולם. כהונתו השנייה של טראמפ מסקרנת רבים ברחבי העולם אך גם מעוררת לא מעט דאגה וחשש.
טראמם פתח את דבריו בביקורת קשה על המדיניות של קודמו בתפקיד, הנשיא היוצא ג'ו ביידן שישב ממש מאחוריו, והודיע על שורה של צעדים אותם יוצא אל הפועל באמצעות צווים נשיאותיים כבר בימים הקרובים.
One more selfie for the road. We love you, America. pic.twitter.com/71k46uGADV
— President Biden (@POTUS) January 20, 2025
"היום אחתום על שורה של צוים היסטוריים שישיבו את ההיגיון הפשוט לאמריקה" אמר טארמפ, תחילה אכריז על מצב חירום לאומי בגבול הדרומי שלנו כל הכניסות הלא חוקיות לארה"ב ייעצרו ובמקביל נתחיל בהליך לגרש את כל אלה שנמצאים כאן באופן לא חוקי"
"אחתום על צו נשיאותי שיאסור מהיום כל צורה של צנזורה ממשלתית ואחזיר את חופש הביטוי לאמריקה" אמר טראמפ ומספר שניות לאחר מכן הודיע כי מעתה יהיו באמריקה רק שני מגדרים רשמיים: זכר ונקבה. בכך הוא מבטל את הזכויות עבור אלה המגדירים עצמם כטרנג'נדרים.
טראמפ התייחס גם למדיניות החוץ של אמריקה כשאמר ש"אמריקה לא תבנה את כוחה באמצעות המלחמות שתילחם אלה באמצעות המלחמות שתסיים" אמר טראמם והוסיף כי הוא רוצה להותיר אחקיו מורשת שתציג אותו כעושה השלום בעולם. מייד לאחר מכן התייחס בקצרה להפסקת האש בעזה כשקטף את הקרדיט המגיע לו עבוור חלקו בהחזרת החטופים מעזה.
בנוסף הכריז טראמפ על שינוי שמו של מפרץ מקסיקו למפרץ אמריקה, והעביר מסר בנוגע לכוונותיו עבור תעלת פנמה. "ארה"ב השקיעה המון כסף והמון משאבים בתעלת פנמה" אמר טראמם ונשבע כי יפעל להעברת הריבונות על התעלה לידי ארצות הברית.