וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

חשד: המחבל המתאבד קיבל סיוע בחיפה

6.3.2003 / 19:00

כך אמר מפקד המשטרה בעיר; 10 מהקורבנות הובאו אתמול למנוחות; 22 פצועים עדיין מאושפזים - 2 במצב אנוש; המחבל - איש חמאס בן 21 מחברון; אף ארגון לא נטל אחריות

הותרו לפרסום שמותיהם של כל 15 קרבנות הפיגוע שאירע אתמול בחיפה. במהלך היום הובאו למנוחות תשעה מהרוגי הפיגוע:

יובל מנדלביץ', בן 13 וחצי מחיפה, נטמן בבית העלמין כפר סמיר; דניאל הרוש, בן 16 מצפת, הובא למנוחות בבית העלמין בעירו; קמאר אבו-חמד, בת 13 מדליית אל-כרמל, נטמנה ביישובה; מרים עטר, בת 27 מחיפה, נטמנה בבית העלמין בעכו; סמ"ר בארי עובד, בן 21 מראש פינה, נקבר בחלקה הצבאית בבית העלמין ביישובו. אסף צור, בן 17 מחיפה, הובא למנוחות בבית העלמין כפר סמיר; סמדר פירסטטר, בת 17 מחיפה, נטמנה בבית העלמין כפר סמיר; מיטל כתב, בת 20 מחיפה, הובאה למנוחות בבית העלמין כפר סמיר; טל קרמן, בת 17 מחיפה, נטמנה בכפר סמיר; סמ"ר אליהו לחם, בן 22 מחיפה, הובא למנוחות בבית העלמין הצבאי בעיר.

שאר הרוגי הם אליזבתה קצמן, בת 16; אביגיל לייטל, בת 14; מרק טקש, בן 54; מוטי הרשקו, בן 41 ובנו תום הרשקו, בן 16 - כולם תושבי חיפה. בבתי החולים בעיר עדיין מאושפזים 22 מפצועי הפיגוע. 2 מהם במצב קשה מאוד, 6 במצב קשה, 5 במצב בינוני והשאר קל.

מערכת "הארץ" מוסיפה:

מפקד משטרת חיפה, ניצב משנה ניר מריאש, אמר היום כי הושגה התקדמות מסוימת בחקירת הפיגוע. בקול ישראל דווח כי לדבריו, נבדק החשד שהמחבל המתאבד קיבל סיוע בחיפה.

בעקבות הפיגוע הורה מנהל מחוז חיפה במשרד החינוך, אהרון זבדה, לתגבר את כל בתי הספר בחיפה בפסיכולוגים וביועצים חינוכיים.

הרשות גינתה הפיגוע; החמאס בירך

הפיגוע אירע אתמול בצהריים, סמוך לשעה 14:15, כאשר אוטובוס בקו מספר 37 של אגד, שנסע מהתחנה המרכזית הישנה בבת גלים לאוניברסיטה, נכנס אל תחנת האוטובוס בשדרות מוריה, בצומת הרחובות צפרירים ושמשון, בכניסה לשכונת כרמליה. זו אחת התחנות המרכזיות בקו, וממתינים בה בדרך כלל נוסעים רבים. הנהג החל להעלות את הנוסעים, ואז פוצץ המחבל-המתאבד את חגורת הנפץ שנשא על גופו במרכז האוטובוס. האוטובוס נפגע קשה מאוד מפיצוץ המטען.

מפכ"ל המשטרה, רב ניצב שלמה אהרונישקי, אמר אתמול כי המטען היה "בינוני" בגודלו, ולפי הערכות משקלו היה 10-15 ק"ג. מחקירת המשטרה עולה שהמחבל-המתאבד עלה לאוטובוס כמה תחנות לפני שהתאבד. מהמשטרה נמסר אתמול כי לא היתה התרעה ממוקדת לפיגוע באזור חיפה, אולם היו ההתראות הקבועות על ניסיונות לבצע פיגועים בתחומי הקו הירוק, והמשטרה היתה ערוכה בכוחות גדולים. הפיגוע האחרון שבוצע בקו הירוק היה בנווה שאנן בתל אביב לפני כחודשיים.

אף ארגון לא קיבל אחריות למעשה, אך מקורות ביטחוניים מעריכים כי פעילי חמאס מחברון הם האחראים לפיגוע. גורמים ישראלים מסרו כי על פי ראיות שנתפסו בזירת הפיגוע המתאבד הוא מחמוד עמדאן סלים קוואסמה, רווק בן 21, סטודנט למחשבים בפוליטכניק בחברון. על גופתו נמצא מכתב בערבית המהלל את הפיגוע שביצע אתמול, וכן פסוקים מהקוראן. מקורות פלסטיניים מסרו כי אביו ושני אחיו של המחבל נעצרו אתמול בלילה בחברון בידי כוחות צה"ל.

נשיא ארה"ב, ג'ורג' בוש, גינה אמש את הפיגוע וציין כי ארה"ב עומדת לימין ישראל במאבקה בטרור. הודעות גינוי לפיגוע התקבלו גם מהאיחוד האירופי, צרפת, גרמניה בריטניה ורוסיה.

הרשות הפלסטינית גינתה אתמול גם היא את הפיגוע. החמאס והג'יהאד האיסלאמי, לעומת זאת, שיבחו את המעשה. ד"ר מחמוד א-זהר, מראשי החמאס ברצועת עזה, אמר כי הפיגוע הוא "התגובה ההולמת על מותם של חפים מפשע בעזה".

בהכנת הכתבה השתתפו עמוס הראל, אורי אס, אלוף בן ושירות "הארץ"

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    1
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully