וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

הכנסות שיא ליצרנית המחשבים דל - 35.4 מיליארד דולר ב-2002

יהודה שויצר

13.2.2003 / 23:27

רשמה עלייה של 25% ברווחיה ברבעון הרביעי ל-603 מיליון דולר; החברה צופה מכירות של 9.5 מיליארד דולר ורווח למניה של 23 סנט ברבעון הראשון

עלייה של 25% ברווחי יצרנית המחשבים דל ברבעון הרביעי של השנה. החברה דיווחה על רווח של 603 מיליון דולר ברבעון שהסתיים ב-31 בינואר, לעומת רווח של 456 מיליון דולר ברבעון המקביל. בשורה העליונה רשמה החברה צמיחה מרשימה של 21% בהכנסות ל-9.7 מיליארד דולר. בשנת הכספים כולה רשמה החברה רווח נקי של 2.12 מיליארד דולר והכנסות שיא של 35.4 מיליארד דולר.

החברה מסרה כי מכירות יחידות המחשבים צמחו ב-25% ברבעון כשבשוקי סין, יפאן, גרמניה וצרפת, צמחו המכירות ב-39% בממוצע.

לרבעון הראשון של שנת הכספים 2004 צופה החברה צמיחה של 25% במכירות יחידות המחשבים ביחס לתקופה המקבילה. החברה צופה מכירות של 9.5 מיליארד דולר ורווח למניה של 23 סנט ברבעון הראשון. החברה מעריכה כי גם ברבעון הנוכחי מכירותיה יצמחו בקצב הגבוה מקצב צמיחת שוק המחשבים.

דל הוציאה חצי מיליארד דולר בלבד בשנת 2002 על מחקר ופיתוח, סכום צנוע לעומת 4 מיליארד דולר שהוציאה חברת HP, ו-1.8 מיליארד דולר של סאן מיקרוסיסטמס, כחלק מאסטרטגיית מייסד החברה לקיצוץ בעלויות. דל נוהגת להוציא 1.5% מכלל הכנסותיה על מו"פ, ביחס לשיעורים של כ-6% ויותר בחברות אחרות.

בשנת 2002 גרף מייקל דל שכר של 925 אלף דולר, ורווח של 143.1 מיליון דולר מאופציות. מייקל דל הקים את החברה בשנת 1984 בהיותו בן 18 בלבד. במסגרת מיזם שפיתח במכללה רכש דל חלקי מחשב ובנה מחשבים אישיים ושיווק אותם.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    0
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully