וואלה!
וואלה!
וואלה!

וואלה! האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

מפקד כוחות ארה"ב במפרץ שיתף אשתו בדיונים סודיים

5.2.2003 / 12:25

הגנרל טומי פרנקס, שאמור להוביל את המתקפה בעיראק, חשוד כי איפשר לאשתו לטוס על חשבון הצבא והקצה לה שומר ראש בניגוד לתקנות; ראמספלד יוצא להגנתו: הוא אדם אמין והגון

מפקד הכוחות האמריקאיים במפרץ, הגנרל טומי פרנקס, שאמור להוביל את המתקפה האמריקאית נגד עיראק, נחקר בחשד שניצל את מעמדו לקבלת טובות הנאה עבור אשתו. ה"וושינגטון פוסט" דיווח אתמול כי פרנקס, בן 57, נחקר בחשד שהתיר לאשתו, קתרין, להשתתף בתדרוכים סודיים ביותר. פרנקס חשוד עוד כי איפשר לה לטוס במטוס צבאי מבלי להחזיר לצבא את הוצאות הנסיעה, והקצה לה שומר ראש צבאי תוך הפרת התקנות.

במשרד המפקח הכללי של הפנטגון ג'וזף שמיץ, המנהל את החקירה שהחלה בקיץ האחרון, סירבו למסור תגובה בנושא. פרנקס עצמו אמר: "אני מודע לחקירה, ומשתף פעולה עם החוקרים. לא יהיה יאה להגיב בנושא עד להשלמת החקירה". פרנקס מפקד על פעולות הצבא האמריקאי ב-25 מדינות במרכז ובדרום אסיה, וכן בחלקים מאפריקה.

לא ברור מה יהיו השלכות הפרשה על מעמדו של הגנרל. ב"אינדיפנדט" הבריטי העריכו כי בבית הלבן לא ירצו לראות אותו מועבר מתפקידו, שבועות ספורים לפני תחילת הפעולה הצפויה בעיראק. מזכיר ההגנה האמריקאי, דולנד ראמספלד, נתן אתמול גיבוי מלא למנהיגותו של פרנקס ואמר כי החקירה לא תשפיע בשום אופן על הפעולה הצבאית הקרובה. "אני מכיר אותו כאדם בעל הגינות גבוהה מאד", אמר ראמספלד. "פרנקס עושה עבודה מעולה למען מדינתו, ואנו בני מזל שהוא נמצא עמנו. הוא אדם בעל כישורים רבים".

ראמספלד הוסיף כי גם הוא וגם הנשיא, ג'ורג' בוש, נותנים אמון מוחלט בפרנקס. מכיוון שראמספלד יהיה האדם שיחליט בתום החקירה על הצעדים שיינקטו נגד פרנקס, ניסה מזכיר ההגנה להציג את דבריו כהבעת אמון בלבד, ולא כהתייחסות ישירה לחקירה.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully