וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

חיילי מילואים סיכלו פיגוע ירי באזור שכם

21.11.2002 / 13:05

עצרו מכונית ובה שני פעילי חמאס חמושים; חיילים הרגו פלסטיני שהשליך לעברם בקבוק תבערה בשכם; צה"ל הרס בית משפחתו של מחבל מתאבד בעיר; מטען התפוצץ סמוך לחיילים בצפון רצועת עזה

חיילי מילואים מחיל השריון סיכלו היום פיגוע ירי באזור שכם. החיילים עצרו לביקורת כלי רכב חשוד ובו שני פלסטינים. בבדיקה התגלה כי שני הנוסעים הם פעילי חמאס מבוקשים וברשותם היו רובה אם-16, אקדח ומחסניות. בגלי צה"ל דווח כי במערכת הביטחון מעריכים שהשניים התכוונו לבצע פיגוע ירי באזור.

חיילים הרגו בצהריים פלסטיני שהשליך בקבוק תבערה לעברם בשכם. במערב העיר נפתחה אש לעבר כוחות צה"ל ומג"ב. בצפון רצועת עזה התפוצץ מטען חבלה סמוך לכוח צה"ל. בגבול ישראל מצרים הפעילו פלסטינים מטען חבלה שהוטמן במנהרה, בעת שחיילי צה"ל עברו מעליה. בכל התקריות לא היו נפגעים ולא נגרם נזק.

סוכנויות הידיעות, "הארץ", מוסיפות:

צה"ל הרס הבוקר שלושה בתים של פלסטינים, בהם בתי משפחותיהם של פעילי החזית העממית והג'יהאד האיסלאמי. צה"ל נכנס לכפר עבסאן שבדרום רצועת עזה, והרס את ביתו של טלאל אבו זריפה, פעיל בכיר בחזית הדמוקרטית החשוד בתכנון פעולות נגד הצבא ופיגועי ירי ליד התנחלויות גוש קטיף.

החיילים כיתרו את הבית בטנקים ובנגמ"שים, הורו לדייריו להתפנות, ופוצצו אותו. מקורות בעבסאן אמרו שצה"ל ניתק את אספקת החשמל בכפר. כוחות צה"ל גם ביצעו חיפושים בכמה משרדים של הפתח. בעת החיפושים היו חילופי אש בין צה"ל לפלסטינים, וארבעה פלסטינים נפצעו.

במחנה הפליטים עסקר שליד שכם הרסו כוחות צה"ל את בית משפחתו של פעיל החזית העממית אוסאמה בשאכר, שביצע פיגוע התאבדות בנתניה. צה"ל גם פוצץ את ביתו של אכרם חניני, אחד משלושת פעילי הג'יהאד האיסלאמי שנהרגו בתקיפה נגד כוח צה"ל ליד מערת המכפלה בחברון ביום שישי.

טרם התפרסמו תגובות

top-form-right-icon

בשליחת התגובה אני מסכים לתנאי השימוש

    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully