בימים בהם הטרור האווירי מאיים על העולם המערבי, כל התראה על חטיפה או התרסקות מטוס מכניסה את כוחות הביטחון וההצלה למתח רב. בנורבגיה, מסתבר, מוכנים לרע מכל ולכן ברור מדוע התרסקות טיסן המופעל בשלט רחוק גרמה לשלטונות להפעיל את תוכניות החירום.
הכל התחיל כאשר לכוחות ההצלה הגיעה הודעה על מטוס שהתרסק ליד מוסד סיעודי בעיר אוסטפורד. המשטרה המקומית החלה להפעיל את תוכנית המגירה למקרה של אסון המוני וכוחות הצלה גדולים זרמו למקום. דובר המשטרה, טומי אנטונסן, אמר לסוכנות הידיעות המקומית כי "לא היה לנו אף אחד באזור שיכול היה לעזור לנו לאמת את הידיעה ולכן נאלצנו לשלוח למקום במהירות כוחות משטרה, רפואה וכיבוי אש".
כאמור, המצב ב"זירת האסון" לא היה בדיוק "גראונד זירו" והכבאים שציפו לקצת פעילות בנורבגיה המנומנמת נאלצו להסתפק בתרגול נסיעה מהירה. במשטרת אוסטפורד טרם החליטו האם לפתוח בהליכים פליליים נגד הטייס החובב שאיבד את השליטה על כלי הטיס הזעיר.
אירוע התרסקות המטוס התגלה כנפילת טיסן
18.11.2002 / 13:44