וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

"בצלם": צה"ל משתמש ב"נוהל שכן" למרות פסיקת בג"ץ

14.11.2002 / 9:15

דו"ח הארגון מפרסם כי ב-5 מקרים הפעיל צה"ל את הנוהל למרות צו הביניים שהוציא בג"ץ; שכנו של איאד סוואלחה אולץ להיכנס לביתו תוך איומים על חייו בנשק; דוברת צה"ל: הטענות ייבדקו

צה"ל ממשיך להפעיל את "נוהל שכן" בפעילותו בשטחים למרות צו ביניים של בג"ץ האוסר זאת – כך מפרסם דו"ח חדש של ארגון "בצלם". הדו"ח טוען כי הנוהל בו משמשים פלסטינים כמגינים אנושיים, הופעל במצור על ביתו בג'נין של בכיר הג'יהאד האיסלאמי, איאד סוואלחה, לפני חמישה ימים.

בחודש מאי שעבר הודיעה המדינה כי תפסיק השימוש בפלסטינים כמגינים חיים בפעילות בשטחים, אך לא התחייבה להפסיק השימוש בנוהל שכן. בעקבות מקרה בו נהרג פלסטיני שנשלח לביתו של מבוקש, הוגשה עתירה לבג"ץ שהביאה להוצאת צו ביניים האוסר את הפעלת הנוהל.

על פי העדויות המופיעות בדו"ח בצלם, בצה"ל טרם הפנימו את הצו המחייב. בחמישה מקרים הופעל הנוהל, אחד מהם בדיר אל בלח שברצועה והשאר באזור ג'נין וטובאס. ביום שבת לפנות בוקר אילצו חיילי צה"ל באיומי נשק, את שכנו של איאד סוואלחה, חאלד כמיל בן 39, להיכנס לביתו ולקרוא לו.

השכן סיפר לקול ישראל כי החיילים שלחו אותו לבית אחרי שנהרס בו קיר. "חייל כיוון אליי רובה לראשי ואמר 'כנס פנימה וקרא לאחד שקוראים לו איאד'. בתחילה סירבתי כי פחדתי למות", מספר כמיל. לדבריו, "כשלא ענו לי החיילים דרשו שאקרא שוב ואיימו להרוג אותי". האירוע הסתיים במותו של סוואלחה במהלך ניסיונו להתנגד למעצר.

דוברת צה"ל מסרה בתגובה כי המקרים שהוצגו בדו"ח בצלם נמצאים תחת בדיקה ותחקור. ממצאי הבדיקה יועברו לגורמים המוסמכים שיחליטו האם יש מקום לנקוט בצעדים נגד המעורבים.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully