וואלה!
וואלה!
וואלה!

וואלה! האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

טבע השלימה גיוס 375 מיליון דולר במסגרת הנפקת בזק של אג"ח להמרה

אלי דניאל

13.11.2002 / 16:59

ההנפקה הפרטית היתה למשקיעים מוסדיים בארה"ב; תמורת ההנפקה תשמש למימון הפעילות בצפון אמריקה ובאירופה ורכישות אפשריות

ענקית התרופות הישראלית, חברת טבע , השלימה היום הנפקת בזק במסגרתה היא גייסה 375 מיליון דולר באמצעות הנפקה של איגרות חוב בכירות לתקופה של 20 שנה, הנושאות ריבית דולרית שנתית של 0.375% והן ניתנות להמרה לפי שער של כ-85.8 דולר למניה. שער זה מבטא פרמיה של 18% מעל מחיר מניית טבע בתום המסחר שהתקיים אמש בבורסת הנאסד"ק.

במהלך השנתיים האחרונות ביצעה טבע שני גיוסי הון משמעותיים: הגיוס הראשון התבצע באוקטובר 2000, ובמסגרתו גייסה החברה הישראלית 550 מיליון דולר באמצעות הנפקת אג"ח הנושאות ריבית דולרית שנתית של 1.5% ועומדות לפירעון בשנת 2005. אג"ח אלה אשר ניתנות להמרה לפי שער של 86.2 דולר למניה, דורגו ע"י S&P בדירוג בינלאומי של -BBB.

הגיוס השני התבצע באוגוסט 2001, במסגרתו גייסה החברה 360 מיליון דולר באמצעות הנפקת אג"ח בכירות לתקופה של 20 שנה, הנושאות ריבית דולרית שנתית של 0.75% והן ניתנות להמרה לפי שער של 85.8 דולר למניה. גם אג"ח אלה דורגו ע"י S&P בדירוג בינלאומי -BBB.

את ההנפקה הפרטית שהשלימה היום החברה הובילו ליהמן ברדרס וסלומון סמית ברני.



טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully