נשיא המדינה ראובן ריבלין שוחח היום (חמישי) בטלפון עם נשיא טורקיה רג'פ טייפ ארדואן. השיחה נערכה לבקשתו של ארדואן, על רקע המתיחות האזורית והמשבר סביב מתחם הר הבית בעיר העתיקה בירושלים, מאז פיגוע הירי שאירע בו ביום שישי האחרון וסגירת מסגד אל-אקצא בעקבותיו.
בשיחתם, על פי הודעת בית הנשיא, הבהיר ריבלין לארדואן כי מתקפת הטרור בהר הבית, "מקום קדוש עבור כולנו", מהווה "חציית קו אדום בלתי-מתקבלת, המעמידה בסכנה את היכולת שלנו לחיות יחד". כמו כן, הנשיא הזכיר לארדואן כי לאחר מתקפות הטרור בטורקיה בשנים האחרונות, "מיהרה מדינת ישראל לגנות בתוקף מעשים נפשעים אלה", וכי "אנו מצפים לשמוע גינוי דומה גם מטורקיה".
ריבלין עוד הדגיש כי "ישראל שומרת ותמשיך לשמור על הסטטוס קוו במקומות הקדושים", והוסיף כי הצעדים שננקטו בהר הבית נועדו להבטיח, לדבריו, כי מעשי טרור שכאלה לא יישנו. לדברי ריבלין, "חובתנו הקודמת לכל היא השמירה על חיי האזרחים העולים אליו".
אמש פנתה לשכתו של ארדואן לבית הנשיא בדרישה לתאם את השיחה, ובבית הנשיא נענו לבקשה, "כנהוג בשיחות עם מנהיגי מדינות המצויות בקשרים דיפלומטיים עם מדינת ישראל". גורם מדיני אישר מוקדם יותר היום כי "התקבלה בקשה מהנשיא ארדואן לשיחה עם הנשיא ריבלין". לדבריו, "ריבלין פנה למשרד החוץ לחוות דעת, וחוות הדעת של משרד החוץ הייתה שלילית". בבית הנשיא הבהירו כי "בשום שלב לא הועברה אל בית הנשיא עמדה מדינית" המתנגדת לקיום השיחה.