וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

סגנו של בן לאדן תכנן להתנקש באפיפיור

11.11.2002 / 12:26

חאליד שייח' מוחמד רקם תוכנית לפגוע באפיפיור בעזרת מטען צינור בזמן ביקור בפיליפינים ב-99'; הביקור בוטל והתוכנית לא יצאה אל הפועל; הערכה: הבכיר באל קאעדה מסתתר בפקיסטן

בכיר באל קאעדה נחשד בתכנון התנקשות באפיפיור יוחנן פאולוס השני, בזמן ביקור בפיליפינים ב-1999. ה"סאנדיי טיימס" הבריטי מפרסם כי המודיעין הפיליפיני קבע שסגנו של אוסאמה בן לאדן, חאליד שייח' מוחמד, עמד מאוחרי המזימה לפגוע באפיפיור באמצעות מטען צינור. הטרוריסט הכין תוכנית גיבוי לפיה אש מרובה צלפים תפגע באפיפיור אם יינצל מהפיצוץ. התוכנית לא יצאה לפועל כיוון שהביקור בוטל לבסוף.

משטרת הפיליפינים קשרה את בכיר אל קאעדה לתוכנית מוקדמת יותר לפגוע באפיפיור עוד ב-1995, בעת ביקורו במדינה אחרת בדרום מזרח אסיה. אזרח פקיסטני בשם עבדול חכים אל האשם מורד, נעצר במנילה בחשד שהיה חלק מהפעולה המתוכננת.

סגנו של בן לאדן הצליח לחמוק מכוחות הביטחון וחזר לפיליפינים ב-99' כדי לבצע את ההכנות לניסיון ההתנקשות השני, שכאמור, לא יצא אל הפועל. גורמי מודיעין מעריכים כי שייח' מוחמד מתחבא כיום בפקיסטן והזהירו כי הוא "עשוי לנסות להימלט מהמדינה כדי לחמוק ממעצר ולבצע פעולות טרור נוספות".

בשנת 1981 ניסה צעיר טורקי בשם מהמט עלי אגחה, להתנקש באפיפיור בוותיקן. אגחה הגיע לכיכר סט. פטר הקדוש ב- 13 במאי 81 וירה בבטנו של האפיפיור מטווח קצר. אגחה נתפס מיד לאחר הירי ונכלא באיטליה. יוחנן פאולוס השני נפצע קשה מהירי ובשעות הראשונות חייו היו בסכנה ממשית.

טרם התפרסמו תגובות

top-form-right-icon

בשליחת התגובה אני מסכים לתנאי השימוש

    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully