המשטרה עצרה לחקירה תושב קרית מלאכי, בן 40, בחשד שהציג את עצמו כקונסול של מדינה שלא קיימת בשם "מלכיצדק". על פי החשד, הנפיק האיש לעובדים זרים ולפלסטינים תעודות זהות ישראליות מזויפות ודרכונים מזויפים.
מפקד תחנת קרית מלאכי, רב פקד איציק פרץ, סיפר לגלי צה"ל, כי "מתחקור האיש עלה חשד כי יתכן שהתעודות מונפקות תמורת תשלום לקהל יעד פוטנציאלי. זה יכול להיות עובדים זרים, פלסטינים ועוד". לדברי פרץ, ברשותו של האיש היו מחשבים, חותמות ו"כל מיני אמצעים שעל פי החשד אתם הוא הכין את המסמכים האלה". החשוד הועבר בצהריים לחקירה ביחידת העובדים הזרים.
"זה נשמע סיפור מוזר, ייחודי, אבל כנראה שיש דרישה לדברים האלה, ועל פי החשד התעודות נופקו לקהל היעד", הוסיף פרץ. לדבריו, "הנזק שהן עלולות לגרום הוא גדול, גם ברמה הביטחונית וגם ברמות אחרות".
חשד: התחזה לקונסול מדינה דימיונית - ומכר תעודות מזויפות
9.11.2002 / 20:28