וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

בוסטון: נלחמים במבריזים באמצעות הסלולרי

8.11.2002 / 22:12

מערכת החינוך תצייד את צוות פקחים בטלפונים ניידים שיסייעו להם לתפוס תלמידים הנעדרים מבית הספר על דעת עצמם; יוכלו לקבל את פרטי התלמיד ותמונתו על הצג ומיד להתקשר להורים

הטלפונים הסלולרים הפכו מזמן לפריט חובה שלא ברור איך חיינו בלעדיו קודם לכן. במערכת החינוך בבוסטון שבארה"ב החליטו לרתום את הטלפונים הניידים למאבק במבריזים. בתי הספר הקימו צוותי פקיוח שיוצאים לפטרל בעיר ולחפש אחר תלמידים שהחליטו להיעדר מבית הספר על דעת עצמם. המפקחים צוידו בטלפונים סלולרים באמצעותם הם גם שואבים אינפורמציה באופן מיידי על התלמיד שנתפס וגם מודיעים לבית הספר ולהורים.

על פי הדיווח ברשת הבי.בי.סי, בעבר נהגו מפקחי ההברזות לשאת איתם דפדפות שמשקלן היה גדול מזה של ספר טלפונים ממוצע ובו מידע על כל אחד מ-63 אלף תלמידי מערכת החינוך הציבורית בעיר. כעת יכולים הפקחים לזהות את התלמיד במהירות ולקבל את פרטיו וההיסטוריה שלו באמצעות המערכת הסלולרית.

הטלפונים הסלולרים שינתנו לפקחים יאפשרו להם להעלות את תמונתו של כל תלמיד ובכך להקל על הזיהוי. הפקחים יוכלו לתקשר זה עם זה באמצעות טכנולוגיה דומה לזו שנעשה בה שימוש במכשיר קשר. ראש עיריית בוסטון בירך על הצעד ואמר כי "המכשירים יסייעו לנו לשמור על יותר תלמידים בבתי הספר". במפתיע, או שלא, לאור הפיקוח ההדוק, נתוני ההיעדרות מבית הספר אינם גבוהים באופן חריג בבוסטון: אחוזי ההופעה לבית הספר עומדים על 92.7 אחוז.

טרם התפרסמו תגובות

top-form-right-icon

בשליחת התגובה אני מסכים לתנאי השימוש

    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully