וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

המועצה הארצית קבעה סופית: אין מקום לכלובי הדגים במפרץ אילת

תמר נהרי

5.11.2002 / 18:57

החלטת המועצה הארצית לתכנון ובניה התקבלה ברוב מוחץ; ארגוני סביבה: יש לברך המועצה שלא נכנעה ללחצים פוליטיים; חוות הדגים: מדובר בפרי עבודתם של אילי הון ובעלי אינטרסים

המועצה הארצית לתכנון ולבניה אישרה היום את תוכנית המתאר לחופי מפרץ אילת, מבלי לכלול בתוכה את כלובי הדגים הפועלים במימי המפרץ. ההחלטה התקבלה לאחר כשנתיים של דיונים, וברוב מוחץ של 11 תומכים מול שני מתנגדים. תוכנית המתאר תיכנס לתוקפה רק לאחר שיתקבל עבורה אישור הממשלה.

ארגוני סביבה הביעו היום סיפוק רב מהחלטת המועצה, שיש בה כדי לסתום את הגולל באופן סופי על פעילות חוות הדגים באילת. החברה להגנת הטבע מסרה כי "יש לברך את חברי המועצה על שלא נכנעו ללחצים פוליטיים אדירים שהופעלו עליהם. אנו מקווים כי התכנית תאושר במהרה על ידי הממשלה, שתנהג בהתאם להמלצות כל הדרגים המקצועיים במדינת ישראל, ולא תהפוך את ההחלטה משיקולים פוליטיים לא ענייניים".

עמותת צלול, שסגירת החוות היא אחד מיעדיה העיקריים, בירכה אף היא על ההחלטה וקראה לבעלי החוות "לפעול להוצאת הכלובים לבריכות ביבשה כמקובל בעולם". גם מנכ"ל המשרד לאיכות הסביבה, שמואל הרשקוביץ, בירך על ההחלטה, "המונעת את המשך זיהום מי מפרץ אילת".

דובר מטעם חוות הדגים מסר בתגובה, כי "לצערנו, המועצה הארצית קיבלה היום החלטה שגויה ולא אחראית. יחד עם זאת, ההחלטה הסופית על גורל מפעל ציוני זה, שבהקמתו הושקעו למעלה מ-100 מיליון שקל, מוטלת מעתה על כתפי הממשלה. בהחלטתה תכריע הממשלה גם על גורלם של מאות משפחות באילת ובערבה, העלולות להתווסף לרשימת המובטלים שחיים מתחת לקו העוני". הדובר טען עוד שההחלטה היום היא "פרי עבודתם של פוליטיקאים צינים, אילי הון ובעלי אינטרסים". הוא טען כי "כיום מצביעים המדענים על כך שלחוות הדגים אין השפעה שלילית על האלמוגים באילת".

טרם התפרסמו תגובות

top-form-right-icon

בשליחת התגובה אני מסכים לתנאי השימוש

    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully