סערה בממלכת סווזילנד האפריקאית. אשה תובעת את בית המלוכה כדי למנוע את נישואי המלך מסוואתי ה-3 לבתה בת ה-18 שנחטפה על ידי אנשיו. התביעה גרמה לסכנת עימות קשה בין הרשות השופטת למשפחת המלוכה. שר בממשלה הגדיר את הפרשה "משבר לאומי".
סוכנות הידיעות איי.פי מדווחת כי משפחת המלוכה מתייחסת בביטול לפרשה ואמרו כי מדובר באשה שלא מכבדת את המסורת המקומית, לפיה המלך עומד מעל לחוק. "יש לנו פורומים מסורתיים שם צריך לדון בנושאים כאלה ואנו מופתעים שהיא פנתה לבית המשפט", אמר יועץ לבית המלוכה. הוא הוסיף כי "המלך תהה האם האמא היא סווזילנדית אמיתית".
ראשיתו של העימות היה בשלוש צעירות ש"נאספו" על ידי שליחי המלך לאחר שהבחינו בהן רוקדות בטקס. השלוש נלקחו כדי לשמש כנשותיו של המלך. למרות שמרבית התושבים רואים בלקיחת בנותיהם כבוד, אמה של זינה זוראיה מאהלנגו החליטה לתבוע את המלך.
בבית המלוכה התעלמו כליל מהתביעה וסירבו לאפשר לראיין את הכלה המיועדת ולברר האם היא מוכנה להתחתן עם המלך. מהאם המודאגת נמנעה גם הזכות לפגוש את בתה. בשבוע שעבר ביקרו שר המשפטים ובכירים נוספים את השופטים המטפלים בתביעה ודרשו כי ידחו אותה או יתפטרו מתפקידם. ביום ראשון התארס המלך לזינה, שתהיה אשתו העשירית.
גורמי זכויות אזרח ומשפט במדינה גינו בחריפות את התנהגות בית המלוכה בפרשה וטענו כי "התנהגותם חותרת בגסות תחת עצמאות הרשות השופטת ושלטון החוק". כמו כן נשמעו גינויים חריפים נגד המנהג לקחת נשים למלך ללא התחשבות בדעתן ובמשפחתן. ארגון "אמנסטי" אמר כי המלך ואנשיו הפרו את זכויות האדם של הנשים על ידי אילוצן להינשא לו.
סווזילנד: תביעה למנוע נישואיו של המלך לצעירה שחטף
5.11.2002 / 16:06