וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

עתירה לבג"ץ לביטול רשימות המועמדים למליאת רשות השידור ולמועצת הרשות השנייה

21.11.2000 / 12:12

הרשימות שוב לא הורכבו לפי חוק, טוענת האגודה לזכות הציבור לדעת ומכניסה שוב את בג"ץ לתמונה


האגודה לזכות הציבור לדעת עתרה לבג"ץ בדרישה לבטל את רשימות המועמדים למליאת רשות השידור ולמועצת הרשות השנייה. טענתה של האגודה היא שלא התייעצו איתה בקביעת הרשימות, וזאת בניגוד לחוק ולדרישת בג"ץ.

באוגוסט קבע בג"ץ שמכיוון שהרכב המועצות של שני גופי התקשורת לא נבחר בתוך התייעצות עם גופים ציבוריים, יש לפזר אותן בתוך ארבעה חודשים. השרה לאיכות הסביבה דליה איציק, שממונה גם על רשות השידור, ושר התקשורת בנימין בן-אליעזר, שממונה על הרשות השנייה, פרסמו לפני כחודש את הרשימות החדשות. בשני המשרדים טענו כי הרשימה הרלוונטית לכל משרד גובשה כנדרש לאחר התייעצות עם מספר גדול של גופים ציבוריים.

אבל לא עם הגוף הציבורי שהוא האגודה לזכות הציבור לדעת – קבוצה עם אוריינטציה ימנית שעוקבת אחר התקשורת. התוצאה של ההתייעצות הסלקטיבית, לפי האגודה, היא רשימות בעלות אופי שמאלני. סיבה טובה לשוב ולערב את בג"ץ.



0
walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully