(נתניהו, לפני כחודשיים: "מקווה לשיקום מלא של היחסים עם טורקיה בקרוב")
ארגון נאט"ו הודיע אמש (שלישי) כי ישראל תוכל לפתוח משרד במטה הארגון בבריסל ולהשלים בכך את תהליך ההכרה הרשמי של נציגיה לברית הצפון אטלנטית. ההודעה על כך מגיעה בעקבות מאמץ דיפלומטי ישראלי ממושך של משרדי החוץ והביטחון והמועצה לביטחון לאומי.
בתגובה, הודתה ישראל לחברותיה בארגון על תמיכתן ומאמציהן בנושא. ראש הממשלה ושר החוץ, בנימין נתניהו, בירך על ההודעה. "זהו צעד חשוב המסייע לביטחון ישראל. מדובר בעדות נוספת למעמדה של ישראל ולרצון של גורמים רבים לשתף איתנו פעולה בתחום הביטחון", אמר
ארגון נאט"ו הוקם ב-1949 על ידי ארצות הברית, קנדה ומדינות במערב אירופה, וחברות בו 28 מדינות. הסיבה המרכזית לכך שישראל לא הייתה יכולה עד כה לקחת חלק פעיל יותר בברית הצבאית החשובה בעולם הייתה התנגדותה של טורקיה - המדינה המזרח-תיכונית היחידה החברה בנאט"ו. המשבר ביחסי ישראל-טורקיה, שהחל לפני חמש שנים עם תקרית המרמרה, הגביל גם את מעמדה של ישראל מול נאט"ו. ההודעה אמש עשויה לסמן שינוי מסוים לטובה גם ביחסי ישראל-טורקיה.