וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

למשקיעים ספקולטיוויים עדיפה השקעה בשחרים ארוכים על פני מניות

אילן מוסנאים

11.10.2002 / 9:53

כך אומרים בבנק לאומי; ללא התפתחויות חיוביות סביב המתקפה בעיראק, התקציב והדירוג, המגמה השלילית בבורסה תימשך

ההשקעה בבורסה אינה מתאימה למשקיע הסולידי; כך כותבים כלכלני בנק לאומי, בסקירת שוק ההון השבועית שלהם. עם זאת כלכלני לאומי לא מסתפקים באמירה זאת ומוסיפים שגם למשקיע הספקולטיווי קיימת עדיפות השקעה באפיקים האלטרנטיוויים - האפיק השקלי הארוך למשל (שהיום מניב תשואה לפדיון של כ-11.5% - א.מ).

בבנק לאומי סבורים כי חוסר הוודאות סביב עיראק, התקציב והדירוג, ימשיך לגרום לתנודתיות במדדים. ללא התפתחויות חיוביות בנושאים אלו צפויה המגמה בבורסה להמשיך להיות שלילית.

בבנק לאומי מציינים כי הרפורמה במס, המתוכננת להיכנס לפועל בתחילת 2003, ריכזה בשבוע שעבר עניין רב (ועל פי הערכות בשוק ההון היתה האחראית לנפילה במחזורים בבורסה בימים רביעי וחמישי לרמות של פחות מ-100 מיליון שקל - א.מ). בבנק מציינים כי חוסר הוודאות סביב הרפורמה כולה ובמיוחד סביב נושא המס על הנגזרים הפיננסים, עדיין גדול וזה ודאי אינו מוסיף לשוק ההון המדשדש.

נושא הרפורמה צפוי לרכז עניין הולך וגובר ככל שיתקרב מועד התחלתה בעוד חודשיים וחצי. בשבוע האחרון עמד המחזור הממוצע על כ-114 מיליון שקל, ירידה של כ-29% לעומת השבוע שעבר.

בהתייחס לשוק האג"ח, מעריכים בבנק לאומי כי בטווח הקרוב ה"עצבנות" בשוקי האג"ח עלולה להימשך כל עוד לא יאושר תקציב המדינה ותסתיים המתיחות הנוכחית עם עיראק. כמובן, שאירועים אלו אם יתפתחו עלולים להשפיע על השוק גם לטווח ארוך. בטווח הארוך, התחום הבטחוני ישפיע על השוק וכל עוד לא נראה שיפור במצב, יסבול שוק האג"ח כפי שסובל השוק כולו. בינתיים ממליצים בבנק לאומי לקצר טווחים באפיק השקלי, ולהחזיק מכשירים קצרים ובינוניים. ללקוחות ספקולטיוויים, בשל התשואות הגבוהות, ניתן לשקול גידול מבוקר באג"ח השקלי לטווח בינוני וארוך.

בשוק המט"ח, מציינים בבנק כי אי הוודאות בנוגע להעברת תקציב שנת 2003, המתקפה האמריקאית הצפויה בעיראק והשינוי בדירוג האשראי של ישראל, ממשיכה להיות גבוהה. לכן ולמרות פער הריביות שצפוי להישאר ברמתו הגבוהה התומכת בשקל, ולנוכח התנודתיות בבורסות העולם, המסחר במט"ח בטווח הקרוב צפוי להיות תנודתי. בבנק מעריכים כי הנגיד לא יבצע שינויים בריבית במשק. זאת על רקע הלחצים האינפלציוניים ואי הוודאות במשק, שלא מאפשרים את הפחתת הריבית. וכן, לנוכח הרמה הנוכחית של הריבית (9.1%), שהינה גבוהה ומקשה על המשק. בבנק מעריכים כי העלאת ריבית נוספת תתבצע רק במידה של סכנה ליציבות המחירים או קפיצה בציפיות האינפלציה.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    0
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully