וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

ארגנטינה דורשת הסגרת השייח' נסראללה

1.10.2002 / 11:34

הגישה בקשת הסגרה לאינטרפול בטענה שמזכ"ל החיזבאללה מעורב בפיגוע במרכז הקהילה היהודית ב-94'; דרשה בעבר הסגרת עימאד מורנייה בחשד דומה; בחיזבאללה מכחישים: הארגון לא פועל בחו"ל

ארגנטינה דורשת מלבנון את הסגרתו של מזכ"ל חיזבאללה, חסן נסראללה, בטענה שהיה מעורב בפיגוע נגד מרכז הקהילה היהודית בבואנוס איירס, לפני כשמונה שנים; כך דווח בגלי צה"ל. ממשלת ארגנטינה הגישה את בקשת ההסגרה לאינטרפול. מקורות בחיזבאללה הכחיש היום כל קשר לפיגוע בארגנטינה וטוענים כי הארגון אינו פועל כלל בחו"ל.

פיגוע התופת שאירע ביולי 1994 במרכז הקהילה היהודית בבירת ארגנטינה הביא למותם של 87 ולפציעת כ-200 בני אדם שהיו במבנה שקרס לגמרי. איראן והחיזבאללה נקשרו לפיגוע נגד המטרה היהודית המובהקת. לתכנון הפיגוע נקשר שמו של עימאד מורנייה, קצין המבצעים של החיזבאללה, שהוסף לאחרונה לרשימת המבוקשים ביותר של האף.בי.איי האמריקאי. ארגנטינה דרשה כבר ב-99' את הסגרתו של מורנייה אך לא זכתה לתגובה.

בחודש יולי התפרסמו ידיעות כי נשיא ארגנטינה דאז, קרלוס מנם, קיבל שוחד מאיראן כדי להסתיר את מעורבותה בפיגוע. מנם הכחיש בתוקף את הידיעות. בכיר במודיעין האיראני סיפר כי מנם קיבל שוחד של 10 מיליון דולר מאיראן שהופקדו בחשבון סודי בשוויץ. בחקירת האירוע עלו שחיתויות והיעלמות עין רבות מצד שוטרים וגורמים רשמיים שאפשרו לפיגוע להתרחש ולחשודים להימלט ממשפט.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    0
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully