וואלה!
וואלה!
וואלה!

וואלה! האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

המועצה המחוקקת הפלסטינית: להעריך מחדש האינתיפאדה

רויטרס

29.9.2002 / 16:40

סקר: 64.3% מהפלסטינים בעד המשך הפיגועים; התמיכה בערפאת התחזקה ל-60.6%; 48.4% סבורים שמטרת האינתיפאדה היא מדינה בגדה וברצועה, 43% מאמינים שיש להמשיך עד "שחרור כל פלסטין"

המועצה המחוקקת הפלסטינית קוראת לראשונה לרשות הפלסטינית וכן לכל הכוחות והפלגים לעשות הערכה מחדש של האינתיפאדה עם כניסתה לשנה השלישית; כך דווח בקול ישראל. ואולם סקר, שפורסם במקביל ליציאת כוחות צה"ל ממתחם המוקטעה, מורה על תמיכה של 64.3 אחוזים מהפלסטינים בהמשך הפיגועים.

הסקר, שנערך על ידי המרכז הפלסטיני לתקשורת בירושלים בקרב 1,199 פלסטינים מהגדה המערבית ומרצועת עזה, מלמד גם על התחזקות משמעותית בכוחו הפוליטי של יו"ר הרשות, יאסר ערפאת. לאחר המצור עליו במוקטעה, זוכה כעת ערפאת לתמיכתם של 60.6 אחוזים מהפלסטינים. זאת, לעומת 47.5 אחוזים בלבד בחודש יוני.

במלאות שנתיים לאינתיפאדה, נשאלו הנסקרים מהי לדעתם מטרתה. 48.4 אחוזים השיבו כי מטרת האינתיפאדה היא להקים מדינה פלסטינית בגדה וברצועה. 43 אחוזים מהנשאלים אמרו כי יש להמשיך באינתיפאדה עד "שחרור כל פלסטין ההיסטורית".

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully