מפלגה השמאל הליברל דמוקרטית בבריטניה, השלישית בגודלה בפרלמנט, תדון השבוע בהצעה להוריד את הגיל המותר לצפיה בפורנוגרפיה קשה מגיל 18 ל-16. בראיון ל"אובזרבר" אמר מנהיג המפלגה, צ'ארלס קנדי, כי הוא אינו מתנגד להעלאת ההצעה לדיון בוועידה שמתחילה היום בברייטון. "אנו מפלגה ליברלית, אנו לא צריכים להתנצל על העלאת נושאים מסוג זה... זהו נושא לגיטימי, אנשים רוצים לדון בו", אמר.
החוק הבריטי מתיר כיום לבני 18 ומעלה לצפות בפורנוגרפיה קשה, או לקנות בחנויות סקס מורשות. בהצעה שתידון בוועידת המפלגה נטען, כי חוקי הפורנוגרפיה הקיימים מלאים ב"חריגות וסתירות", וכי החוקים צריכים לשקף טוב יותר את העובדה שפורנוגרפיה כיום מיועדת לנשים, בדיוק כמו לגברים.
לדברי קנדי, "כמפלגה אנו קוראים להורדת גיל הבחירה ל-16, וכבר הסמכנו את בני ה-16 להתגייס לצבא, כך שזה יראה בלתי עקבי לומר שבני 16 אינם 'בוגרים מספיק' לחומרים פורנוגרפיים. לדבריו, הוא מודע היטב להתנגדות הצפויה למהלך מצד ארגוני משפחה, אולם ההמולה סביב נושאים כאלה גוועת במהירות. "אין כמעט אך אחד שיאמר שצריך לאסור שוב בחוק את ההומוסקסואליות", אמר. "אנו יודעים שצעד זה התבסס על השכל הישר ועל האנושיות, אבל לא ככה ראו את זה לפני 30 שנה". קנדי הבטיח, כי הדיון בנושא יהיה רציני ואחראי.
הצעה בבריטניה: צפיה בפורנוגרפיה קשה - מגיל 16
22.9.2002 / 12:36