שופט פדרלי האשים היום את שרת הפנים האמריקאית, גייל נורטון, בביזיון בית משפט בשל כשל לבצע החלטה קודמת לגבי העברת מיליוני דולרים בתמלוגים המגיעים לאינדיאנים. סוכנות הידיעות איי.פי דיווחה כי השופט רויס למברט, כינה את אופן הטיפול של משרד הפנים בפרשה "ביזיונית" וטען כי בארבעה מקרים מסוימים אנשיו אחראים להונאה.
השרה נורטון היא לא הראשונה שהותקפה על ידי השופו למברט. לפניה הואשמו בבזיון בית משפט שר הפנים ושר האוצר בתקופת הנשיא ביל קלינטון. הממשל האמריקאי העביר מאז 1996 כ-600 מיליון דולר לאינדיאנים עבור שימוש שנעשה באדמותיהם, אך הבעיות בתחשיבים נמשכות. בחודש דצמבר גרם השופט למברט לניתוק חיבורי האינטרנט של משרד הפנים כיוון שלא הצליחו לשכנעו כי הם מסוגלים למנוע מהאקרים לגנוב מהם כספים דרך הרשת.
שרת הפנים ביקשה בדיון קודם ארכה כדי לתקן את הליקויים שהשאיר לה הממשל הקודם, אך השופט לא התרשם וניצל מספר הזדמנויות לשפוך קיתונות של בוז על פקידי משרדה וחוסר תפקודם. "לא היה ואין יותר ספק ששרת הפנים היתה וממשיכה להיות לא ראויה להיות נציגת הציבור האמריקאי", אמר. ממשרד הפנים לא הגיבו לפסיקת השופט.
עורך הדין המייצג את האינדיאנים התובעים את הכסף אמר כי "בית המשפט אישר את מה שאמרנו כל הזמן. עורכי הדין של משרד הפנים ומשרד המשפטים שיקרו לבית המשפט והיא (השרה נורטון) ממשיכה לשקר לו".
שרת הפנים האמריקאית הואשמה בביזיון בית משפט
17.9.2002 / 22:40
שופט בארה"ב האשים את השרה גייל נורטון בטיפול "ביזיוני" בסוגיית העברת כספים לאינדיאנים; "היא לא ראויה לייצג את הציבור", אמר; בעבר תקף 2 שרים בממשל קלינטון בהאשמות דומות