הרעלת מזון במסעדת מזון מהיר בעיירה קטנה בסין גרמה למותם של 41 בני אדם ולאשפוזם של כ-400 כך מדווחת סוכנות הידיעות הרשמית במדינה. המשטרה עצרה את מנהל המסעדה לחקירה. ההתפרצות אירעה בטאנגשן, עיירה קטנה ליד העיר המזרחית נאנג'ינג. גורמים מקומיים העריכו כי יותר מ-100 בני אדם מתו אחרי שאכלו חטיפים לארוחת בוקר בסניף של הרשת "השנגיואן סוי מילק צ'יין".
הממשל ומשטרת סין פתחו בחקירה רשמית כדי לבדוק את נסיבות שהובילו להרעלה. עד ראיה סיפר כי ראה זקן מתמוטט מיד אחרי שאכל במסעדה. "זה קרה ממש לפני החנות שלי. דקה אחת הוא ישב שם ואכל ופתאום הוא התמוטט. לא הבנו מה קרה לו", סיפר. גורמים לא רשמיים טענו כי מדובר בהרעלה מכוונת אך המשטרה טרם פרסמה את חשדותיה לגבי הפרשה. המזון שנמכר במסעדה הגיע כנראה מדוכן שמכר למקום את מוצריו.
סין: עשרות קורבנות בהרעלת מזון במסעדה
רויטרס
15.9.2002 / 13:01
לפחות 41 בני אדם מתו וכ-400 אושפזו בהתפרצות שהחלה במסעדת מזון מהיר במזרח המדינה; חקירה רשמית נפתחה לבדוק נסיבות האירוע; גורמים לא רשמיים: מדובר במעשה מכוון