אתר אינטרנט ערבי, שמנוהל בקטאר, פרסם אתמול מכתב שלפי טענתו נכתב על ידי אוסאמה בן לאדן לפני כמה שבועות. במכתב קורא בן לאדן לתושבי אפגניסטן לפתוח בגי'האד (מלחמת קודש) ולהתנגד לכוחות האמריקאיים המוצבים במדינה.
האתר קיבל את המכתב ממקור באפגניסטן, שטוען כי בן לאדן כתב את המסר לפני כמה שבועות כהוכחה לכך שהוא עדיין בחיים. על המכתב לא מצוין תאריך. המקור, שלא חשף את זהותו, הדגיש כי בהשוואה שנערכה בין המכתב לבין דוגמאות כתב שנמצאות בידי האף.בי.איי והסי.אי.איי הושגה התאמה.
המכתב נפתח במילים "אני שולח את המסר הזה אליכם...אני אחיכם בדת ובאמונה, אוסאמה בן מוחמד בן עווד בן לאדן". הכותב מבטיח כי "אנחנו נצפה בקרוב, בעזרת אללה, בנפילתה של ארצות הברית של אמריקה, שהתעלמה מכל הערכים האנושיים ועברה את כל הגבולות".
סעודיה שילמה לבן לאדן כדי שלא יתקוף אותה
ה"סאנדיי טיימס" פירסם היום כי בני משפחת המלוכה הסעודית שילמו לארגון אל קאעדה ולמשטר הטאליבן לפחות 200 מיליון ליש"ט בתמורה להסכם שבו הובטח כי מטרות בסעודיה לא יותקפו על ידם. העיתון הבריטי התבסס על תצהירים ועדויות שהוגשו לבית משפט אמריקאי, במסגרת תביעה על סך 3 טריליון דולר שהגישו משפחות נפגעי פיגועי ה-11 בספטמבר.
ההסכם קבע עוד כי בן לאדן לא ישתמש בכוחותיו להפלת המשטר הסעודי. בתמורה הבטיחה סעודיה להתעלם מבקשות הסגרה של אנשי הארגון, ולסכל דרישות לסגירת מחנות האימון של הארגון באפגניסטן. על מנת להבטיח שההסכם יתבצע, הסעודים הסכימו לספק נפט וכסף למשטר הטאליבן ולבן לאדן.
מקור סעודי רשמי הכחיש היום את הפרסומים. "בשום שלב סעודיה לא הציעה שום תמיכה לאף ארגון טרור או מימנה כל פעילות שקשורה לטרור. סעודיה לא נכנעה אף פעם לכל לחץ או סחיטה, או שינתה את העקרונות שלהם היא מצייתת", אמר המקור.
