וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

אח סיעודי חשוד בהתעללות קשה בחולי נפש

ורד כהן-ברזילי

22.8.2002 / 0:00

מכתב אנונימי שהגיע למשרד הבריאות חשף מסכת של התעללות מינית, אלימות קשה וגניבות להם אחראי סמיון חיות בביה"ח "אברבנאל"; מהחקירה עולה: העובדים והחולים חששו לדווח על המעשים

סמיון חיות, תושב חולון בן 41, שעבד כאח סיעודי בבית חולים לחולי נפש "אברבנאל", נעצר שלשום על ידי שוטרי משטרת איילון בחשד שביצע מעשי סדום והשתמש באלימות קשה כלפי מאושפזים במוסד במשך שלוש שנים לפחות.

חקירת המשטרה, בראשות פקד אסי צור, החלה לפני מספר שבועות בעקבות מכתב אנונימי שהגיע למשרד הבריאות, בו תוארו מעשיו הקשים של החשוד. במכתב, ששלחו עובדים במוסד, נטען כי החשוד מבצע עבירות מין בחולים, משפילם, תוקף אותם באלימות שתוצאותיה הצריכו טיפול רפואי, גונב מהם כספים וסוחט אותם. משרד הבריאות פנה בעקבות המכתב למשטרה.

מהחקירה עולה כי האח הסיעודי עובד מזה כשמונה שנים בבית החולים, מתוכן שנה וחצי במחלקה הנוכחית. במשטרה טוענים כי האלימות שהפגין כלפי מטופליו היתה חסרת גבולות. בין השאר, גרם לשבירת צלע של אחד החולים, הטיח ראשו של אחר בקיר והשליך חולים ממיטותיהם. כמו כן ישנה עדות על מעשה סדום ומעשה אינוס שביצע במטופלים במחלקה. עוד דווח כי האח הכריח את החולים לקנות לו בכל בוקר סיגריות ונהג לגנוב מהם חפצי ערך. המטופלים והעובדים חששו להתלונן על החשוד, בין השאר משום שהינו גדול ממדים. "במשך תקופה ארוכה היה קשר של שתיקה בנושא", אמר פקד צור. מתחילת החקירה נגבו עדויות מ-10 חולים ועובדים במוסד. אחת העדויות מקורן במעשים שבוצעו ב-1999.

החשוד נעצר שלשום והובא אתמול בשעות אחר הצהריים להארכת מעצרו בבית משפט השלום בראשון לציון.
כתבי "הארץ" רוני זינגר וחיים שדמי מוסיפים:

מנהל בית החולים הפסיכיאטרי אברבנאל בבת ים, ד"ר מוטי מרק, אמר אתמול כי כבר הוגשה התלונה בעבר נגד חיות. לדבריו, בחודש מאי הגיעה להנהלת בית החולים תלונה מרופא על מעשיו של חיות. מאוחר יותר, התקבל דיווח אנונימי גם במשרד הבריאות. "העברנו את התלונה למשטרה ולנציבות שירות המדינה. היה ברור לנו שמדובר באלימות שאינה בהקשר טיפולי", אמר מרק.

טרם התפרסמו תגובות

top-form-right-icon

בשליחת התגובה אני מסכים לתנאי השימוש

    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully