וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

בנק הפועלים: ההשקעה בפקדונות ובמק"מים עדיפה על ההשקעה בבורסה

אילן מוסנאים

16.8.2002 / 10:25

עם זאת, בבנקים הגדולים ממליצים למשקיעים לטווח בינוני-ארוך לנצל את רמות המחירים בבורסה לרכישות תוך ביטוח התיק באופציות מכר

אם לא נראה שינוי חיובי מהותי במישור הכלכלי, מדיני, והבטחוני בארץ, ובהתנהגות שוק המניות בארה"ב, אזי האפיק השקלי שמעניק היום ריבית גבוהה, בסיכון נמוך, מהווה חלופת השקעה אטרקטיווית לעומת ההשקעה בבורסה. כך מציינים כלכלני בנק הפועלים בסקירה השבועית של שוק ההון שמפרסם הבנק. בבנק ממליצים במיוחד על ההשקעה בפקדונות ובמק"מים.

יחד עם זאת, בבנק הפועלים ובבנק לאומי סבורים כי למשקיעים לטווח בינוני-ארוך המוכנים להיחשף לסיכון גבוה יותר, כדאי להיכנס היום למניות. בבנקים מציינים, כי רמות השערים הנמוכות יחד עם היעדרותו של הציבור הרחב משוק המניות, מקטינים את הסיכויים לירידות שערים חדות, ומצדיקים את ההשקעה במניות גם כיום.

בבנק לאומי מוסיפים כי בתקופה האחרונה היה המסחר בבורסה יציב למרות תנודתיות בעולם ועל אף דו"חות כספיים פושרים למדי של החברות הפעילות בעיקר בארץ. הפעילות הנמוכה של המוסדיים המתבטאת היטב במחזורי המסחר הם הסיבה העיקרית ליציבות זאת. בבנק מעריכים כי הטבה במצב המדיני-בטחוני ו/או התאוששות בבורסות בחו"ל יתמכו במגמה החיובית המתונה שהחלה בסוף יוני. מגמה זו תקבל משנה תוקף במידה ויתרחב מעגל המשקיעים בבורסה והיקפי המסחר בה.

כדי שהמגמה תחזיק מעמד גם בטווח הארוך נדרש שיפור במצב הבטחוני, קיצוץ בתקציב הממשלה אך גידול בהשקעות בתשתית והמשך התייעלות החברות לצורך שיפור משמעותי במצב המשק.

בבנק הפועלים ממליצים במקביל, לאור רמת הסיכון וחוסר הוודאות הגבוהה במשק, להצטייד בהגנות מתאימות מסוג אופציות המכר (PUT), המעניקות למשקיע "רצפה" מובטחת במקרה של ירידות שערים.

טרם התפרסמו תגובות

top-form-right-icon

בשליחת התגובה אני מסכים לתנאי השימוש

    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully