זכיינית ערוץ 2 קשת החליטה לממש את זכות הסירוב הראשונה השמורה לה, ולא תאפשר את מכירת פורמט השעשועון "הכספת" לערוץ 10. מקשת נמסר כי הזכיינית תממש אופציה להמשך שידור השעשועון בערוץ.
ערוץ 10 ניהל מו"מ מתקדם לרכישת "הכספת", בעלות של כ-50 אלף דולר לתוכנית, וארז טל היה אמור לשמש בה מפיק ראשי. בפורמט שותפים ארז טל ושותפתו ל"מנטה הפקות" רותי ניסן, אורי גרוס, ושידורי קשת. עוד נודע, כי קשת העלתה את הצעתה לכ-70 אלף דולר עבור תוכנית, ובכך ככל הנראה שכנעה את הנוגעים בדבר. יצוין כי בשבוע שעבר הצליחה חברת החדשות של ערוץ 2, ביוזמתו של מנכ"ל טלעד עוזי פלד, לסתום את הגולל על מגעים שעמדו בפני סיכום בין אילנה דיין וערוץ 10 על תוכנית אקטואליה ותחקירים, ועתה מתקיים עמה מו"מ מתקדם להגשת תוכנית שבועית בקונספט דומה, בחברת החדשות.
"הכספת" שודרה לראשונה בקשת בקיץ 2000 והפכה לאחת התוכניות הנצפות ביותר בערוץ 2. כחצי שנה לאחר מכן, נרכשה להפצה בינלאומית ע"י חב' קינג-וורלד האמריקאית (מקבוצת CBS), ועד כה נמכר הפורמט ללמעלה מ-15 מדינות ביניהן: בריטניה, אוסטרליה, הונג-קונג, יוון ועוד. בנוסף, מכרה קשת את גרסת המשחק באינטרנט, "כספת און ליין", בחו"ל.
ערוץ 10 סירב להגיב.
ערוץ 2 שוב חוסם את ערוץ 10
רוני קורן-דינר
14.8.2002 / 22:04