וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

זה היה מביך, יותר קולנוע מקולנוע

דן מרגלית

9.10.2013 / 8:23

רק לעיתים נדירות נראה הדיון המשפטי המייגע יותר קולנוע מקולנוע. אדם יכול להאזין לעשרות או למאות עדויות במרוצת השנים, ולא להיתקל במראה אשר פקד אתמול את אולמו של השופט דוד רוזן, הדן בפרשת הולילנד.

על דוכן העדים ניצבה הנאשמת שולה זקן. היא ניסתה לתמרן בין המחאות הכסף שקיבלה משמואל דכנר. היו לה הסברים למכביר: לא רצתה שבעלה משה יידע כי קיבלה 100 אלף שקלים מדכנר ופיזרה אותם בין חשבונות שונים, ותמכה בנזקקים, ולא היה ברור לה אם ביקשה ממנו או לא למערכת הבחירות של הבוס אהוד אולמרט, והסתבכה בין תאריכים שונים וזעמה על חקירת המשטרה, ואז - בבת אחת - התפרצה כי אינה יכולה יותר והיא מפסיקה הכל. לפתע קפץ מספסלי התביעה בתנועה אבירית יונתן (יוני) תדמור וניתק את הרמקול כדי שדיבובה של זקן לא ייקלט אצל הקלדן, לטובתה.
היתה הפסקה והסניגור עופר ברטל ניסה להמשיך, וכמה משפטנים סברו כי השופט מתעמר בעדה, אבל דעתי היתה אחרת. רוזן הבין לליבה ולסערת הרוחות שלה ופנה לסניגור ברטל שיכניס מלים בפי העדה שהוא מייצג, וזה בסדר. אך דבר לא עזר.

שולה זקן מגיעה להעיד במשפט הולילנד בבית המשפט המחוזי בת"א. נמרוד סונדרס
שולה זקן/נמרוד סונדרס

זה היה מביך. השופט הפציר בה לא לתהות מה אמרה במשטרה או במקום אחר, אלא לספר אמת פשוטה בתשובה לשאלות פרקליטה. לקראת שיא הדרמה, לאחר שהתפרצה כי היא חיה בנתק ממשפחתה והיא כבר לא אשת לפידות בצמרת השירות הציבורי אלא מבולבלת ונסערת ובירידת מעמד קיצונית, מין שולה?אין?אונים - אירע הבלתי ברור.

הסניגור שאל והיא לא ענתה, והרושם שלי היה כי ניסחו באורח לגיטימי תשובה מראש אך היא לא זכרה אותה, והביעה היסוס מעומעם לומר דבר מה, ובסערת הרגשות שהציפה אותה ביקש ברטל כי הדיון ייפסק מוקדם מן הרגיל, ורוזן קיבל זאת בלב כבד, אבל מה יהיה בחלק הבאמת קשה של עדותה כאשר תיחקר על ידי התביעה? לא היתה בפיה תשובה אלא "בעזרת השם".

אין טעם לחזור על דעתי באשר לרמת השחיתות שנהגה בלשכתו של אולמרט. כתבתיה כאן לרוב. גם לא על הימים שבהם חבורה זו, שבה מילאה זקן תפקיד מרכזי, חשבה כי הכל מותר, הכל מצליח, הכל הולך, ונראה שאלה היו פני הדברים לאורך שנים. היא לא היתה בורג קטן. אך פתאום, ברגע זה, עמדה על דוכן העדים - כעולה מתיאורה - שולה זקן שאינה שולה זקן, אבל נאחזת בציפורניה בגירסה שנועדה לא להפליל את אולמרט, והירהרתי ארוכות מה היה קורה אילו צעירה נמרצת ונבונה ובעלת זיכרון וכושר ארגון מעורר קנאה זו היתה נשארת עם המשפטן הראשון שאצלו עבדה, צבי טל, או נוחתת כמה מאות מטרים מאולמרט ואורי מסר במשרד אחר של פרקליטי ירושלים כשלמה תוסיה?כהן ודן אבי?יצחק ודן מרידור ויעקב נחושתן? לאן היו מתגלגלים חייה? איך שגלגל מסתובב לו.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully