התבוננתי בציפי לבני, שהודיעה אתמול על כניסתה למירוץ, והבחנתי כי הדגישה עד כמה היה לה קשה לממש את "השיבה מהודו". היסוסה - שהיה לה לרועץ בעניין זה כבנושאים רבים אחרים - אותנטי. דגולים בפוליטיקה הישראלית חוו חזרה לזירה, "קאמבק". דוד בן-גוריון, שנקרא ב-1955 על ידי חבריו להציל את ישראל מהמפולת של יורשו משה שרת; בנימין נתניהו ואהוד ברק, שפרשו לאחר הפסדם בקלפי וחזרו; ובמידה מסוימת גם בני בגין, אם כי לא ניסה לכבוש מחדש את ראשות הפירמידה; ועתה לבני, כמה חודשים לאחר שהודחה מראשות קדימה. האם תצא נשכרת מן הקאמבק הזה? התשובה ב-23 בינואר 2013.
מאז פרשה עם אריאל שרון מהליכוד לקדימה רשמה לעצמה שני הישגים: היא שמרה על ניקיון כפיים הבולט במיוחד במפלגתה, שבה אישים רבים מדי מעורבים במעשים פליליים ובשחיתות מנהלית, וגם על יושרה עניינית. היא, למשל, לא הלכה שבי אחרי הפופולריות שהיתה כרוכה בעיסקת שחרורו של אלחנן טננבאום מלבנון ושל גלעד שליט מעזה.הישגה האחר היה בתחום המדיני. אהוד אולמרט חיזר אחרי אבו מאזן באורח מוגזם ואפילו מסוכן, ואילו היא עמדה על דעתה ביתר זקיפות קומה במשא ומתן המקביל עם אבו עלא. אך משורות האופוזיציה, לאחר שסירבה להצטרף לקואליציה, שבה נועדו לה 19 חודשים בראשות הממשלה, החלה לטעון כי "יש פרטנר" ברמאללה. אין, ולא ייתכן שאינה יודעת.
לצד אלה, היתה לה שורה של כישלונות. פעמיים לא הרכיבה ממשלה; לא עלה בידה להשתלט על סיעתה הגדולה (28 ח"כים), אשר התמקמה על ספסלי האופוזיציה; והיה עליה להצטרף לממשלה בראשות נתניהו כדי לחזק את המגמות שדיברה בשמן. עתה היא חוזרת צולעת לזירה. עמית סגל מערוץ 2 שאל אותה לקשריה עם שניים שהגדיר כ"מורשעים" - אהוד אולמרט וחיים רמון, והיא הגיבה במשהו התואם את המשפט בשיר "רק על עצמי לספר ידעתי". הרומן הפוליטי עם אולמרט הוא עקב אכילס. ממש כפי שההשתהות בפרסום הודעתה על הקאמבק כבר פגעה בה לפי סקרי דעת הקהל האחרונים. מה גם שאין בידה הישגים המחזקים את טיעונה כי בכוחה לנצח.
לעומת זאת, לטענה כי היא מפצלת את גוש המרכז-שמאל אין הוכחה. הניסיון הפוליטי לאורך כל תולדותיה של ישראל מלמד כי איחוד מכווץ ופיצול מרחיב, אלא אם כן הוא יורד לרסיסי אחוזים שאינם חוצים את רף אחוז החסימה.
הליכוד חייב לתת את דעתו לכך שהאופוזיציה תציג מועמד חלופי לראשות הממשלה. זו מהות הדמוקרטיה. באנגליה מקימים ממשלת צללים אופוזיציונית במקביל לזו המכהנת. לבני? שלי יחימוביץ'? יאיר לפיד? תחת ראשי הליכוד לא הייתי תוקף את שובה של לבני לזירה - שכן ממילא לפי שעה היא מקוששת קולות רק מתוך הגוש האופוזיציוני. זה משרת דווקא את השלטון הקיים. בעיקר שאין באמתחתה, ברשימת מועמדיה, מגנט שואב קולות ממחנה היריב.